Renault Scenic: Automaat schakelt niet naar hoogste versnelling door

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6--16V

Hallo,sinds 2 weken in het bezit van een Scenic van een oude tante, kilometerstand 82.000. Bouwjaar 2000. Vanmiddag met de rijksweg oprijden ging het lampje in het dashboard met automaat branden. Ging gelijk naar de vluchtstrook maar voor ik daarop was kwam er een harde klap voor bij de motor vandaan. In het instructieboekje gekeken maar daar werd ik ook niet echt wijzer van. Toen ik het contact weer aan deed was de storingsmelding verdwenen. Ben toen eerst voorzichtig naar een benzinepomp gereden waar ik toevallig maar 200 meter vandaan stond. Onder de motorkap was ook niets te ontdekken. Bij het weer wegrijden de rijksweg op schakelde hij zo als gezegd op tot de laatste versnelling en wilde hier niet in.
Hij wilde hier af en toe wel in als ik wat ging spelen met het gas en hem niet te veel toeren liet maken. Iemand een idee? een elektroklep of sensor misschien. Wat mij het meeste verontrust is die harde klap, het was net of hij uit een versnelling sprong en er gelijk weer in.

Sigmond

Geplaatst door Sigmond (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Uit laten lezen door de dealer,fotcodes uit laten printen en hier posten. Of met de foutwaardes naar een automatenspecialist.

Sigmond (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie. Ik was het maandag al van plan maar om een beetje beslagen ten ijs te komen bij de dealer vandaar mijn vraag wat ik eventueel kan verwachten.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Is weinig van te zeggen zo.

Sigmond (0), 13 jaar geleden

Ik dacht dat het misschien een meer voorkomend probleem was, ik heb hiervoor 13 jaar een Voyager gehad dus deze problemen van een Scenic zijn voor mij nieuw. Maandag hoor je meer als ik hem heb laten uitlezen

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk code df 049 olie druk regeling
als dit zo is een keer de bak olie laten verversen,als het dan terugkomt regelkleppen vervangen en regelblok laten reinigen

Sigmond (0), 13 jaar geleden

Okay, ben maandag benieuwd of deze code er bij het uitlezen uit komt. Stelt me in ieder geval weer een eind gerust

Sigmond (0), 13 jaar geleden

Vandaag uit laten lezen, 2 elektro kleppen moeten vernieuwt worden, kosten Euro 900,00.Vond dit wel erg veel geld.
Ben bij een bevriende garagehouder gaan vragen waar zij automaten laten doen en ben naar dat adres gegaan.
Zij vertelden dat zij nooit alleen maar losse kleppen vervangen omdat de ander meestal ook ingeslagen zijn. Zij zetten er altijd gelijk een compleet gereviseerd kleppenblok in. Prijs excl. arbeidsloon plus minus 250,00. Daar gelijk maar een afspraak gemaakt, scheelt toch een hoop geld met de dealer, 2 kleppen of een totaal blok.

Sigmond (0), 13 jaar geleden

Gisteren wagen weggebracht en vandaag wagen weer opgehaald, schakelt weer als de beste. Totale kosten bij gespecialiseerd bedrijf in automaatbakken Euro 535,50, dit is ook nog inclusief inlezen van de bak. Dit moest bij de Renault dealer gebeuren omdat zij de software hier niet voor hadden.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Das een nette prijs!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.