Renault Scenic: Automaat schokt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Op het moment dat je optrekt met de automaat dan gaat de auto bokken of 'slaat zelfs dood'. Hij houdt dus ontzettend in. Ook al geef je plankgas. Erg vervelend als je net voor een ander verkeer optrekt. Gewoon gevaarlijke situaties. Nu heeft de Renaultgarage de auto al vier keer uitgelezen en een keer de kleppen vervangen. Nog steeds geen oplossing. Probleem is dat het niet constant is. Je weet nooit wanneer het gaat gebeuren.
Ik denk zelf aan verschillende opties:

- losse motorsteun
- fout in de benzine inspuiting (erg voor de hand liggend)
- herprogrammeren van de software (van de bak)
Ik heb ook gelezen dat de EGR-klep vervangen moet worden. Is dat iets? Wat is trouwens een EGR-klep? :)

Wie herkent dit of heeft tips?

Hans-v-g

Geplaatst door Hans-v-g (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Egr- klep op de K4M-motor is niet van toepassing. Hebben ze het kleppenblok van de automaat vervangen?
Update is een mogelijkheid, maar ik heb dit met een Espace 3 2.0 16v gehad. Telkens ik plankgas gaf, inhalen e.d. of bergop accelereren, begon deze hevig te schokken. Bak zelfs vervangen, zonder beterschap helaas... Probleem bleek na tijdje zoeken gewoon aan de ontstekingskaarsen te liggen! Zit je bijna aan 60000km of er over en nog niet vervangen? Het hoeft niet aan de bak te liggen...

AS1 (105), 15 jaar geleden

Als hij gaat inhouden dan ligt dat zeer waarschijnlijk niet aan de automaat. Snap echt niet waarom ze de bak gaan vervangen. Even snel cashen?

Check/vervang inderdaad bougies.
Ik vermoed dat deze auto geen slangetje aan de MAP-sensor meer heeft, anders zeker controleren.
Bobines zijn ook verdacht.

jpjbakker (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb een renault in onderhoud met hetzelfde probleem. Ook al meerdere malen uitgelezen en geen foutcodes in de ECU van de bak.
Ik heb het zelf nog niet gehad dus is het zeer moeilijk om te zeggen wat het probleem is. Als ik de uitleg echter hoor denk ik aan de aansturing van de automaat. Er gebeurd iets in de motor waardoor de bak ontregeld raakt.

Ik denk dus dat het wisselen van de bak geen oplossing brengt.

Ik heb wel gemerkt dat het probleem vaker optreedt als er een fietsendrager achter op de trekhaak staat. Was dit bij jullie auto toevallig ook het geval. Dan hebben we misschien een aanknopingspunt.

Zodra ik weer wat weet dat laat ik het weten.

Jos Bakker

BCS Sjerps.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.