Renault Scenic: Ventilator werkt niet op stand 4

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

We hebben hier een Scenic staan waarvan de ventilator wel werkt op stand 1, 2 en 3, maar NIET op stand 4. Wat zou dit kunnen zijn?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

kachelweerstand

arjankempeneers (0) PRO, 15 jaar geleden

Meestal draait hij dan niet op stand 1.2 en 3 als de thermische beveiliging door is. Daarom mijn vraag.

sjaak r (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij dit type komt het vaker voor.

PeterD (0), 15 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem maar dan dat 1,2 en 3 niet werkt, wel stand 4 ( ook werkt de de arco dan) 1 maand daarvoor heb ik de ventilator schoon gemaakt , hij liep op alle standen onregelmatig,, na deze schoonmaak beurt ( schoongeblazen) heeft hij de hele vakantie weer gewerkt.
Is bij mij de oplosing dan ook de kachelweerstand vervangen ? ik dacht een oplossing te vinden in het vervangen van de schakelaar .
en waar zit die weerstand dan ?? , oja ik heb een laguna uit 2001

Peter

janneman 1968 (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo Arjan je moet het dashboard uit bouwen en de stekker op de kachelweerstand controleren deze zal naar alle waarschijnlijkheid ingebrand zijn deze stekker is los te bestellen bij een renault dealer en als je de stekker gaat vervangen controleer dan ook de contacten van de weerstand en kijk of deze nog schoon te maken zijn sucses
en peter bij jou zal het de kachel weerstand zijn deze zit in de kachelmotor en is vrij kostbaar prijs weet ik niet

arjankempeneers (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt.

PeterD (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,
ik heb de kachelweerstand er uit gehaald en het volgende aangetroffen.
De beveiliging was bij de soldering los geraakt , deze heb ik weer vast gesoldeerd , het geheel weer in de auto gemonteerd en de ventilator werkt weer op alle standen.
Mij rest vraag is alleen nog , ik heb de beveiling zonder exstra tin weer vast gezet , is dat goed , of zou de beveiling nou niet meer werken ???

[url=http://img180.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img180.imageshack.us/img180/7442/...[/img][/url]

[url=http://img180.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img180.imageshack.us/img180/2646/...[/img][/url]

[url=http://img180.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img180.imageshack.us/img180/1639/...[/img][/url]

Sander18 (0) PRO, 15 jaar geleden

moet niks uitmaken , kachel weerstand gewoon monteren en dan is het klaar , kan die weer even mee

PeterD (0), 15 jaar geleden

Oke Sander , bedankt voor de reactie, dus volgens jouw, kan dit geen kwaat en is het niet zo dat wanneer de ventilator vast loopt en daar door de kachelweerstand te heet wordt de ik brand kan krijgen.
ps de ventilaor liep zo'n maand geleden een beetje ongelmatig , na een schoonmaak beurt van oa de koolborstels en wat smering liep hij weer als een zonnetje , ik denk dat de weerstand daar mischien een beetje te het van is geworden.

maar nu werkt alles weer goed

Sander18 (0) PRO, 15 jaar geleden

het kan zijn , als je kachelmotor vast loopt door bladeren etc dat je kachelweerstand te warm word door de weerstand die hij erop krijgt maar er kan nooit brand ontstaan want er zit nog een zekering tussen en die springt er als 1e uit en dan doet helemaal niks het meer

COCO (0), 15 jaar geleden

de weerstand word gekoeld door de aanjager zelf als deze nu niet goed draait wil het wel is gebeuren dat deze doorbrand of zelfs dartde helestekker verbrand heb ik gehad met een megane scenic overal op de sloop gekeken naar een andere stekker deze bleek niet meer te krijgen is ook een probleem bij deze auto's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.