Renault Scenic: automaat slipt en/of schakelt niet over

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Beste lezers,

Er is iets vreemds met mijn automatische transmissie. In koude toestand, direct na wegrijden schakelt hij niet over naar de 4e trap (4traps automaat). Na een kilometer gaat het dan weer goed. Het grootste probleem is echter dat als ie ECHT warm is en er af en toe harder is gereden dan toegestaan, de bak ergens blijft "hangen". Het voelt dan alsof je bij een handgeschakelde auto de koppeling een beetje induwt tijdens rijden. Het toerental is dan onevenredig hoog en hij blijft bij ingeschakelde cruisecontrol bij 120 km per uur steeds "terug"schakelen. Dit zie je aan de het steeds veranderende toerental. Er branden overigens geen waarschuwingslampjes en de lampjes van de bak staan dan in normale positie. Heeft iemand een idee ? Bij voorbaat veel dank voor de reactie.

MVG, R. Schilder

rschilder

Geplaatst door rschilder (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Lijkt op een slippende remband in je automatische versnellingsbak.
In dit soort gevallen kan je het best naar een automatische transmissie-specialist gaan.
(Als de olie van de bak nog nooit is ververst, kan een olieverversing in combinatie met een filtervervanging soms het euvel laten verdwijnen.)

rschilder (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de suggestie. Ben nu op zoek naar een specialist in Friesland maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Als de oplossing daadwerkelijk daar is, meld ik mij weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.