Renault Scenic: Kachelweerstand?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

In juni van dit jaar heb ik de kachelweerstand vervangen voor een nieuwe. Nu is deze weer defect. Waar zou dit aan kunnen liggen?

Rickie01

Geplaatst door Rickie01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan loopt de ventilator te zwaar. Motor vergt te veel stroom dan. Motor ook vervangen.

willem12077 (0), 13 jaar geleden

Kachelweerstand kan je repareren. Open maken en een nieuw thermobeveiliging plaatsen. Kost maximaal een paar euro. Toch altijd beter dan nieuwe kachelweerstand van 75 euro.Te koop bij elke electroniac-onderdelen winkel of handyman. Je kan 'm ook uit een oude koffiezetapparaat halen.

De ventilaor zou ik verwijderen. Maak de ventialtor gangbaar door as schoon te maken en te smeren.

Nieuw kopen kan altijd nog

Rickie01 (0), 13 jaar geleden

Hoe ziet die thermobeveiliging eruit. Weet dat het een printplaat is. Zit de ventilator vlak bij de weerstand? Ben handig genoeg om het eea eruit te halen. Kan dan alleen de auto tijdelijk niet gebruiken als ik te lang moet sleutelen.

willem12077 (0), 13 jaar geleden

Kijk eens op de volgende link. Het is een ander model dan in de scenic wordt gebruikt, maar het idee blijft hetzelfde. Het gaat om het "weerstandje " dat aan de rechterkant is te zien. Bij voorkeur een nieuwe vastklemmen. Solderen is wat riskant. Die dingen kunnen niet tegen hitte. Als ze te heet worden gaan ze kapot; daar berust hun werking immers op.


http://www.google.nl/imgres?imgurl=http:...

Rickie01 (0), 13 jaar geleden

Hallo Willem,bedankt alvast voor je reactie's
Inmiddels heb ik de weerstand weer gedemonteerd. Zie alleen niet zo snel waar de ventilator zit. Veel zwart plastic behuizingen. Zit die mogelijk onder de parafan?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Ventilator: rechts onder het dashbord bij de voetenruimte.

arjankempeneers (0) PRO, 13 jaar geleden

Verstopt interieurfilter is ook niet bevorderlijk voor de koeling van de weerstand.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.