Renault Espace : automaat wordt te warm

Heren (en misschien een enkele dame),

Bij een Espace (2.2i u9 1996 200.000 km automaat, 4 versnellingen) wordt de bak erg heet (105 graden) schakelt dan terug naar 3de versnelling en komt daar niet meer uit tot e.e.a. afgekoeld is. Iemand heeft een drukmeter geplaatst, maar dat was geen oplossing.
Persoonlijk zoek ik het in de olie, alhoewel die goed lijkt. Iemand ervaring met een andere oliesoort om dit probleem op te lossen? Volgens mij zit het niet in de automaat zelf namelijk.
Suggesties natuurlijk altijd welkom.

Kor

Geplaatst door Kor (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe weet je dat de olie te heet wordt? Deze storing wordt bij een AR4 bak niet opgeslagen.

Sterker nog; Het diagnose lampje begint te knipperen als de transmissieolie warmer wordt dan 145 graden (!). Dus tot die temperatuur wordt er ook geen noodprogramma ingeschakeld.

Kor (0), 17 jaar geleden

Goeie opmerking, maar brengt me niet verder tot een oplossing. Hij schakelt namelijk wel in noodloop.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan weten we dus nog niks.

sanderkoekkoek (0) PRO, 15 jaar geleden

zit de juiste olie er wel op?
wij hebben zelf een espace van 2002 en daar zat de verkeerde olie op en ook te veel 1.5 liter dus heb ik een keer op een zaterdag de juiste olie er in ge goten en toen schakelde hij weer beter was de slip weg (voor het grootstedeel)

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Sander,

Let eens op de plaatsingsdatum van deze topic, reageren heeft nu waarschijnlijk geen zin meer.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.