Renault safrane v6 automaat: automaten olie

Bouwjaar: 1992

hoe kan ik de automatenolie bij vullen

barkie

Geplaatst door barkie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

kan alleen door de dealer. Als het goed is dan zit er een ad8 bak in

jos joersen (0) PRO, 20 jaar geleden

Kun je zelf ook wel hoor, als je maar zorgt dat de bak nog niet warm is, je draait de vulplug onder in de pan eruit (niet de aftap-plug) de vulplug zit eigenlijk verbonden aan een pijp die ongeveer 4 cm naar boven uitsteekt, het niveau is dan ook op dezelfde hoogte, als je dan bijvult (een fles met een tuit er aan en onder druk naar binnen spuiten is een mogelijkheid)
en wacht tot er olie uit komt lopen, dan zit je goed, wel bij draaiende motor en de bak in de P.
succes,

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

De informatie van Jos is onjuist.

Om te peilen moet je eerst een half liter D2 bijvullen en daarna de auto stationair laten draaien in de P tot de olietemperatuur in de bak 60 graden celsius is. Daarna draai je bij draaiende motorde (vierkante) peilplug er gedurende 20 seconden uit. Er moet dan minimaal 0,1 liter olie uitstromen.

Alleen de dealer kan de olietemperatuur uitlezen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.