Renault safrane 2.2: binnenste stuurkogel vervangen

Bouwjaar: 1994

de binnen stuurkogel heeft (opnieuw) speling. Een paar jaar geleden heb ik die ook vervangen. Zover ik mij herinner heb ik het stuurhuis in de auto laten zitten en de binnenspoorstang losgedraaid, hierbij de borgring met z'n veerlipjes gewoon kapot gedraaid. Rechts makkelijk, links wat weinig ruimte. Nu moet het weer gebeuren (310.000km) en krijg ik de spoorstang niet los, ik durf in ieder geval niet te hard te draaien. Weet iemand hoe dit moet. Kan de stang die uit het stuurhuis komt geblokkeerd worden? Ik weet dat er een speciale Renault sleutel is voor de bogring (?) maar die had ik de vorige keer ook niet. Dom geluk gehad? Bedankt voor de moeite.

pieter9074

Geplaatst door pieter9074 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaap4744 (0), 20 jaar geleden

rot klus. wiel er af halen. stuur kogel aan wiel zijden losmaken. hoes verwijderen. dan zie je binnenste kogel,daar voor bij grote gripsleutel op zetten.borging trug slaan.en draaien gaat erg zwaar.fijne schroef draad. komt vaak voor bij renault. ik lach onder de wagen.en dan naar de voor kand draaien. cucces er mee groed jes jaap

pieter9074 (0), 20 jaar geleden

Bedankt Jaap maar..eh..eh dat wist ik al. Ik heb de kogels al eens eerder vervangen. Mijn probleen is dat die kogel moervast zit. Ik druf niet meer kracht te zetten omdat ik bang ben de tandheugel in het stuurhuis kapot te draaien. Dan maar het stuurhuis er uit en zien of het in de bankschroef wel lukt? Het stuurhuis heb ik er ook wel eens uitgehad voor het vervangen van de afdichtingen. Bedankt voor de moeite.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.