Renault Scenic: Automatische versnellingsbak

Bouwjaar: 1999

Ben in het bezit van een Scenic 2.0 RT 8 klepper automaat. Laatste tijd regelmatig storing met de automatische bak. Lampje op dashboard van automaat gaat branden en de bak schakelt niet meer op of terug. Probleem is verdwenen wanneer auto stil staat en motor wordt afgezet. Na opnieuw starten is probleem verdwenen. Auto heeft slechts 60.000 KM. gereden. Heb zelf 25 jaar in het vak gezeten en weet uit ervaring dat het moeilijk diagnose stellen is met dit soort vage klachten. Heb op deze website rondgekeken en lees dat dit soort storingen veroorzaakt kunnen worden door de hydraulische unit of regelkleppen. Is dit in de computer uit te lezen? Kan de reparatie hiervan onder de auto worden uitgevoerd of moet de bak/motor worden uitgebouwd?
Wie heeft een antwoord?

fritz3438

Geplaatst door fritz3438 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon laten uitlezen bij dealer. Aan jouw klacht horen staat hij dan vast in de 3e versnelling, dit is z'n noodloop. Dan is er ook een foutcode.

Urfali_63 (0), 19 jaar geleden

Ik heb met mijn Laguna 2.0 AUT rxt (g3) het zelfde klacht , maar hij doet dit alleen als de motor koud is als ik hem uit en dan weer aan zet gebeurt dit niet meer....Ik zou mijn god niet weten waardoor het komt. En ik heb hem voor iets anders laten uitlezen het uitlezen zelf heeft mij 48.50 euro gekost!!!!

sjaak r (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal idd het hydraulisch blok. Bak hoeft hier niet voor onderweg.

Nic8069 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dezelfde ervaring als Sjaak: kleppenblok of misschien een software update. Bak moet daarvoor niet gedemonteerd worden.
Naar de dealer ermee.

gizmo1003 (0), 14 jaar geleden

hallo allemaal
weet iemand hoe dit probleem op is gelost heb namelijk hetzelfde probleem
laat aub iets weten

gr gradje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.