Renault Scenic: Backfire

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Ik heb al langere tijd last van backfire en vooral van het gevolg ervan: een gebarsten luchtfilterhuis. Nu weet ik dat de oplossing is om het backfire-probleem weg te nemen. De LPG-specialist en mijn renaultgarage hebben inmiddels hun stinkende best gedaan maar de oorzaak van de backfire niet kunnen vinden. Verschillende reparaties zijn al verricht: vervangen bobines en controle bougies. Nu het niet mogelijk lijkt de oorzaak aan te pakken wil ik graag een overdrukventiel of zoiets op mijn luchtfilterhuis. Wie weet daar meer van en kan mij tippen waar ik zoiets kan aanschaffen. Bij mijn type scenic zit het luchtfilterhuis achter het motorblok; er is dus weinig ruimte.

Misschien zit de oorzaak nog ergens anders: als ik getankt heb en een volle tank heb, heeft ie volgens mij moeite over te schakelen op gas. Het waarschuwingslampje op het dashbord dat aangeeft dat de tank bijna leeg is begint bij een volle tank soms zomaar te branden. Rara.

Ben benieuwd naar oplossingen

groet, Jaap

Japio5174

Geplaatst door Japio5174 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik mail je vanavond even
ik plaats ze regelmatig (een alternatief)
gebeurt veel bij renault, alfa,s
een backfire is een vroegtijdige verbranding die plaats vindt in de inlaat gedeelte en wordt veroorzaakt door ontstekings problemen of een tearm mengsel

ronds (0), 18 jaar geleden

iedere gasspecialist heeft zo'n overdrukklepje op voorraad.
De klep komt op het luchtfilterhuis.
Kosten:plm 15 euro.

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt natuurlijk overdruk klepjes gaan monteren, maar de oorzaak v.d backfire los je hier niet mee op!je bobines en bougies zijn al vervangen,hoe is het met de lambda-sonde?,
regelt deze nog wel?hoeveel heeft de auto gelopen?
Evt foutcodes laten uitlezen bij de dealer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.