Renault Grand Espace: banden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

zou ik graag een vraag voor willen leggen//

wat zit er standaard onder een renault espace van 2004 het ziet er wel mooi uit dat groote maar ik geef er niks om het zijn lawaai makers en daarom zou ik graag terug gaan naar de standaard maten

voorbaat dank u wel.. er zit nu onder 225/50/17

Geplaatst door

lennie-r (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

225-55-17 101V

Als ze herrie maken dan liggen er slechte banden op.


Chinese troep of xxxxx

Safrane RXE 0

9 jaar

ja dat dacht ik ook maar tot mijn soijt enb verdriet blijken het toch gewoon michelin banden te zijn dus dat was ook mijn verbazing..
dus jammer geen oplossing ....:)

lennie-r 0

9 jaar

Lennie,

Het is een zeer hardnekkig misverstand dat dit aan (goedkope)banden zou liggen. Dat bewijst bovenstaande wel weer. Nieuwe banden in de gewenste maat aanschaffen en een ervaren uitlijnspecialist gaan bezoeken voor een rondje uitlijnen. Afhankelijk van de toegepaste wielophanging kan dit probleem meer of minder goed verholpen worden.

Succes en groet,
Hendrik

Hendrixx 0

9 jaar

hallo hendixx.... ja het probleem is dat ik wel aardig wat van deze outo ziet en dat ik dan denk het lijkt wel of deze banden kleiner zijn en ik ben nogl een man van orgineel weet je dat is altijd beter ik moet zeggen het staat wel netjes maar ik geef er niets om het rijd rommelig vind ik het reageert op alles spoor vorming en zo en ik geef en vind dat maar niets.maar goed zoals aan gegeven vroeg ik mezelf af wat zal er nu standaard onder zitten een 205/55/16 of is het standaard die 225/55/17
en van daar de vraag zal er vandag of morgen echt wel mee naar de kwikfit of een of andere banden boer gaan wat ik vind dat geruis echt storend,,
:) lennie

lennie-r 0

9 jaar

Hallo Lennie,

Mijn advies is naar een goede banden/uitlijn-specialist te gaan. Deze kan je waarschijnlijk vertellen wat de standaard bandenmaat is, deze banden leveren en direct het voertuig recht op zijn pootjes zetten.

Groet,
Hendrik

Hendrixx 0

9 jaar

dat was mijn idee ook al henk laat ik nog wel weten wat er gebeurt is..gr len
nu wil mijn rouw toeristis gaan rijden en ja de wil van de vrouw word vanzelf een wet :):)
gr len

lennie-r 0

9 jaar

Zullen wel gecupt zijn

ernhemmer 0

9 jaar

In je instructieboekje staat de standaard bandenmaat, in de bandenspanningstabel.
Instuctieboekjes kan je online binden, volgens mij zelfs op de officiële Renault Nederland website en anders bij een (Espace) Renault forum.
Rij je wel met de juiste bandenspanning?

Cuppen = kleine randjes aan je bandenprofiel, als gevolg van een verkeerde uitlijning / versleten wielophangingsrubbers of fuseekogels. Een goede garage kan dat voor je analyseren/verhelpen, waarna nieuwe banden óók niet meer cuppen.

Heino4267 595

9 jaar

Bandenmaat ligt eraan of je stalen of alu velgen hebt; lagers in order?

sophos 0

9 jaar

hallo ja banden maat ben ik wel achter is wel goed lagers worden morgen bekeken en anders zouden de remschoenen wel eens op kunnen zijn heb ik begrepen maar daar word morgen allemaal even naar gekeken..
toch bedankt voor de sugestie

lennie-r 0

9 jaar

[quote=sophos]Bandenmaat ligt eraan of je stalen of alu velgen hebt;[/quote]
Oh ja?
Leg eens uit...

Hans4040 1090
badge vip badge

9 jaar

Het Espace model 2003-2006 had volgens fabrieksopgave de keuze uit 3 banden-maten. De 6.5J16 is 16 inch voor 225/60/16 op stalen velgen. De meest gangbare is de lichtmetalen 17 inch velg 7J17 voor 225/55/17. De derde keuze was de lichtmetalen velg 7.5J18 met 245/45/18 als bandenmaat. Als Lennie zegt 225/50/17 te hebben, moet dat eigenlijk 225/55/17 zijn (als hij lichtmetalen velgen heeft) zoals Safrane al aan gaf.

sophos 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.