Renault Laguna: Bandenspanningscontrole

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8-16v

Ik heb een probleem met mijn bandenspanningscontrolesysteem. Als ik de auto start begint op het display alle vier de wielen te knipperen. Ook branden de gele lampen op het dashboard van "service"en "lekke band". Dit is in 1 keer zo gekomen en hij doet het elke keer als ik de auto start. Na een minuut of wat rijden gaan de gele lampen uit en knipperen de banden ook niet meer. Maar volgens mij controleerd hij de bandenspanning dan ook niet meer. De auto heeft ongeveer 170000 km gelopen.

Wie kan me op weg helpen?

angerlo

Geplaatst door angerlo (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Joost (0), 17 jaar geleden

Komt wel eens voor als banden spanning te laag is , bv vanwege de kou. proberen alle banden op 2.2-2.3 bar te zetten en nog eens zien, heb ik namelijk ooit gehad en toen was het over

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

ALs je start zal de spanning net te laag zijn.
Als je gaat rijden worden de banden warmer en de druk iets hoger waardoor ze wel de juiste spanning hebben.

AlbertHermsen (0), 17 jaar geleden

Heb ik ook gehad. Bandenspanning zelf controleren en iets verhogen.

mvg
albert

Devvo (0) PRO, 17 jaar geleden

naar je dealer rijden en de clip eraan laten hangen

als het is wat de voorgaande posters denken volstaat het om de ''aanbevolen druk'' te ''verruimen''

dus het punt waarop het lampje aan gaat als het ware...

als je banden sochtends koud nu 1,9 bar zijn en je aanbevolen druk lagesnelheid is 2,0 bar gaat het lampje dus knipperen

als je de aanbevolen druk lagesnelheid op 1,6 zet oid heb je nergens geen last meer van maar wel een waarschuwing als het ECHT te gek gaat worden qua spanning in de bandjes :)

ejnn (0), 17 jaar geleden

Gewoon lucht in je banden inlaten. Komt alles goed. Heb het nu twee winters gehad, lucht erbij en opgelost.
Zou trouwens niet naar de dealer gaan, ze zullen het uitlezen, misschien staat de storing er nog in, en je bent geld kwijt voor niets. Zorg gewoon dat de banden goed op druk zijn. Ga ook naar een andere tankstation voor de luchtdruk. Kan best wezen dat de sensor van jouw tankstation niet goed is, deze zijn vrij onnauwkeurig en kunnen een behoorlijke afwijking hebben.

angerlo (0), 17 jaar geleden

Ik heb de bandenspanning verhoogd en nu werkt ales weer goed. De manometer van mijn eigen compressor had een afwijking zodat er te weing druk in de banden zat. Alles werkt nu weer perfect.
Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.