Renault Grand Espace: Bandenspanningssensoren voor winterbanden,dus stalen velgen, Esp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DCI

Zijn de spanningssensoren voor stalen velgen en aluminium velgen gelijk? Ik kan op de sloop sensoren voor aluminium velgen kopen, maar wil die gebruiken op stalen velgen.

Alvast bedankt voor de reactie.

Groeten,

Sjos Frissen

Sjos Frissen

Geplaatst door Sjos Frissen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

gewoon rubberen ventieltjes erin doen is veeeeeel makkelijker joh, dat lampje dat je banden niet aanwezig zijn neem je dan voor lief en controleer je gewoon elke maand de bandenspanning en rijdt je dus voordelig zonder een hoop gedoe, inlezen ventielen enzo, gebruikte spullen zoeken, allemaal zo veel gedoe voor een beetje bandenspanning.... vroeger zat t er ook niet op dus met de winterwielen maakt t toch niet uit toch... ander gewoon nieuwe bestellen origineel en in laten lezen.... er zit wel degelijk verschil in sensor tussen staal en lichtmetaal... succes

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Het verschil zit hem in de vorm van het apparaatje achter het ventiel. Even passen zal je dus moeten doen. En in jou auto is dit een storings vrij systeem (juiste bouwjaar) dus zou het lekker aanschaffen. Niks geen gedoe met aan/uit laten zetten. De sensoren zijn zo ingelezen (nieuw of oud geen probleem).

Maar let wel op wat ze ervoor rekenen, een nieuwe sensor kost zo'n 35 euro.

Sjos Frissen (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie hulp. Het is duidelijk, stalen velgen hebben andere sensoren dan LM velgen. Nog even voor Bunky; ik probeer er een sport van te maken om auto in zo goed mogelijke conditie te houden, want er gaat bij dit model jammergenoeg nogal eens iets kapot.
Maar .... als ie rijdt, is het zo'n fijne auto.

Groeten,

Sjos Frissen

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Je hebt gelijk,maar geld uit gaan geven om een beetje lucht in banden te controleren.
Dan weet ik wel een leukere bestemming,maar goed,eenieder zijn hobbey.
Dat is ook het probleem bij renault,het zit vol met zulke gadgets,het is alleen een extra kassa voor de dealer.
Want op alles zit een foutmelding met dito kosten,effe inlezen dit,effe resetten dat,kassa!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.