Renault Scenic: Ben ik weer met mijn problemcar

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Helaas moet ik weer een berichtje plaatsen, ik heb weer eens een probleem met mijn problemcar.
Ik heb in mei dit jaar mijn distributieriem laten vervangen bij de Renault garage. Hierbij heb ik aangegeven dat alles vervangen diende te worden. Dus o.a. de Riem, Span en looprollen Waterpomp en het nokkenastandwiel. Het kost een aardige duit +/- €1000, - euro, maar ik wilde geen risico nemen.

Nu is sinds gisteren de Distributieriem gesprongen/versprongen. Ik reed een berg af en opeens viel hij stil en kreeg de melding op het display "injectiesysteem controleren". Dat was het verder, geen rare geluiden of niks. Nadat ik de auto aan de kant had gezet, heb ik hem nogmaals proberen te starten en wat ik vermoede bleek waarheid, Geen compressie meer. Tijdens het starten draaide de nokkenas overigens wel gewoon rond.

Nu heb ik de auto bij de Dealer gebracht die ook mijn distributieriem heeft vervangen, Volgens de dealer is er een ring van een tandwiel afgelopen en deze tussen de distributie ingekomen.
Persoonlijk vind ik het vreemd dat het tandwiel 65000 km zonder problemen heeft doorstaan en binnen 1500 km na het vervangen opeens eraf loopt. De motor ligt nog niet uit elkaar, maar heeft iemand ervaring met deze motoren en wat eventueel de te verwachte schade is? Ik verwacht dat de kleppen krom zijn, maar waar moet ik verder nog rekening mee houden? Weet iemand ook welke ring er bedoeld wordt? Doordat mijn hart een paar keer over sloeg toen ik het bericht hoorde, ben ik dat namelijk vergeten te vragen.

Alvast bedankt!

Warri

Geplaatst door Warri (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit lijkt me gewoon en kwestie van garantie.
Op onderdelen, zeker geleverd en gemonteerd bij en door de dealer, zit garantie op. Naar ik meen minimaal 6 maanden, wellicht langer ( 1 jaar).
Voor de zekerheid de betreffende dealer schriftelijk aansprakelijk stellen en meteen erbij zetten dat je verwacht dat alle (gevolg)schade kostenloos wordt hersteld. Elk zichzelf respecterend bedrijf is voor dit soort gevallen ook verzekerd.

Gr.

Warri (0), 14 jaar geleden

Petje57 bedankt voor je reactie! Ik ben erbij vergeten te vermelden dat de garage aangeeft dat dit los staat van de vervanging van de distributieriem. Het tandwiel zou volgens hen ook kapot zijn gegaan als de riem niet vervangen was. m.a.w. het betreffende tandwiel is niet vervangen. Dus Krukastandwiel?

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Warri]Het tandwiel zou volgens hen ook kapot zijn gegaan als de riem niet vervangen was. m.a.w. het betreffende tandwiel is niet vervangen. Dus Krukastandwiel?[/quote]
Dit is lulkoek....(sorry mod.....) Ze hebben gewoon niet gedaan waarvoor je opdracht hebt gegeven en (waarschijnlijk) wel voor hebt moeten betalen. Men zit niet op (onbetaald ?) garantiewerk te wachten.........
Je kunt zelf controleren wat op de factuur staat. Meestal staan de werkzaamheden wel daarop vermeld als opdracht of uitgevoerde werkzaamheden.
Een krukastandwiel is een massief stuk en kan dus niet uit elkaar vallen.
Zoals ik al eerder aangaf: schriftelijk aansprakelijk stellen. Eventueel je eigen verzekering bellen ( als je AR-verzekerd bent en/of een rechtsbijstand hebt) en een technisch onderzoek laten doen ( eisen !!) Kost jezelf dan niets en een discussie is dan later uitgesloten. Daar zijn onafhankelijke specialisten voor bij expertisebureaus.
Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat is nu eenmaal zo.

Gr.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Aangezien er al een aantal tips zijn aangedragen en dit toch een kwestie is tussen u en het dealerbedrijf en om tevens een oeverloze discussie te vermijden, is deze topic gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.