Renault 0: Benzinelucht in de auto?

Bouwjaar: 2007

Hallo autoliefhebbers,

wij hebben een megane scenic van 1998(2.o) op benzine.De auto stinkt regelmatig naar benzine in de auto?
Mijn eigen garage zegt dat dit komt door een verzadigd koolstoffilter van de tank, de dealer zegt echter dat dit type auto geen koolstoffilter op de tank heeft maar één in de motorruimte. De dealer erkend het probleem wel, heeft iemand hier ervaring mee? De stank doet zich voor als de auto stationair loopt, en blijft dit ook doen als hij al warm is. Het zou volgens mijn eigen garage komen omdat wij altijd korte stukjes rijden, dit moet toch niks uitmaken! Wie kan ons helpen?

sneuperke

Geplaatst door sneuperke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (115), 17 jaar geleden

Er kan een slang poreus zijn geworden. Een beetje damp ruik je heel snel. Alles even heel goed nakijken dus.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Elke auto vanaf 1994 heeft in principe het benzine damp afvoersysteem voor in het linker of rechter binnenscherm zitten. Als het echt heel erg is kun je overwegen een andere te plaatsen, tenminste als er inderdaad geen slang af ligt zoals as1 al meldde.
Je kunt erachter komen door tijdens stationair lopen de slangen in te spuiten met remreiniger en natuurlijk door visuele inspectie.

Sytze

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Achter op de kop zitten twee slangen deze willen ook nog wel eens lekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.