Renault Laguna 2001: Betekenis symbool dashboard en motorgeluid

Bouwjaar: 2001

Afgelopen woensdag proefgereden in een Laguna GT LPG3 1.8 uit 2001. Reed goed.

Alleen toen ik wegreed stond er SET in de display. Na een minuut of tien was SET weg en knipperde er een moersleutel met een kilometerstand 51017 en hoger. (km.stand zou volgens verkoper +/- 140000 zijn.
Wat is dit? Kan het kwaad? Moet je daar iets mee? Laguna-kwaaltje? Hoe kan ik de echte km.stand zien?

Toen ik de motor startte maakte hij een licht gierend geluid (ken ik van motorfietsen als kapotte hoofdlagers!!!) Toen ik onderweg even stopte, motor aan liet en uitstapte was het geluid helemaal weg. Enig idee?

Toch wel een mooie lekker rijdende auto. Ik wil eerst wat meer zekerheid krijgen voor aanschaf.

pjmbour

Geplaatst door pjmbour (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Set is van de cruise control en het knipperend sleuteltje spreekt voor zich; auto is (binnenkort) aan beurt toe.

Waarom vraag je dit niet aan de verkoper?

pjmbour (0), 19 jaar geleden

Henkie dank voor je reactie. Tuurlijk moet ik de verkoper vragen.

busje (0), 19 jaar geleden

Gierend geluid ken ik, had mijn vorige '96 1.8 ook evenals mijn huidige 1.8 16 V. Bij de Peugeot 1.8 van mijn buurman hoor ik het ook. Komt dus meer voor. Motor had en heeft geen problemen of olieverbuik. Ik weet ook niet wat het werkelijk is.

pjmbour (0), 19 jaar geleden

Busje, ook jij bedankt voor reactie. Ik bedenk me net dat het gierende geluid dat ik ken uit een motorfietsblok kwam met een defect krukashoofdlager (een kogellager!). Ik neem aan dat de Laguna als hoofdlagers glijlagers heeft, die bij defect wellicht een ander geluid produceren, misschien zijn het lagers in de bak of eindoverbrenging?? Het lijkt me namelijk niet dat een fabrikant zo'n gierend geluid inbouwt in nieuwe auto's??

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Kan het gierende geluid van de ventilator komen? Bij mijn Laguna was dat dus wel het geval; lagers hiervan waren versleten!

Rob.

pjmbour (0), 19 jaar geleden

Ventilator lijkt me sterk. Motor was koud. 's Ochtends vroeg. Maar evengoed, dank voor je reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.