Renault LagunaII 2001 1.6 16V: LPG G3: Slaat af.. 2 x overschakelen helpt

Bouwjaar: 2001

Hoi mede rijders

Ik heb een probleem met mijn laguna II.

Tijdens het rijden slaat hij op een lukraak moment af.. gasgeven helpt niet.. lijtk of de tank leeg is maar dit is hij natuurlijk niet.

Overschakelen naar benzine geeft me meteen kracht, en zodra ik weer op LPG overschakel lijkt het probleem 9 van de 10 keer tijdelijk verholpen.

Soms moet ik 2 x schakelen of even wachten.

Is er iemand bekend met het probleem? De dealer waar ik de auto gekocht heb geeft geen garantie op LPG installaties omdat het een accesoire is. Het is overigens geen renault dealer.

Ik heb de auto nu 2 weken en vrees dat ik een ernstig probleem heb....

Ik hoor graag van jullie!

Gr,

Baz

buzzztah

Geplaatst door buzzztah (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Sindala (0), 19 jaar geleden

Zoek het eerst bij de standaard mankementen, BDP, MAP sensor e.d. dan heb je nog een aantal relais die kunnen "hikken", ik heb geen ervaring met dit probleem om de juiste oplossing te melden, maar had pas ellende met starten door een relais wat ook de WW en Renault route niet vonden.

buzzztah (0), 19 jaar geleden

Op benzine rijd hij wel ok, dus BDP sensor lijkt me dan uitgesloten. Het zou echt in de LPG installatie moeten zitten lijkt mij...

Ik lees wel een en ander aan aanpassingen die aan de motor gedaan moeten worden (verwijderen klepje).

Zou dat hiermee te maken kunnen hebben?

Gr,

Bas

guy3906 (0), 19 jaar geleden

Hoi Bas,
Ik ken het probleem. Er zit inderdaad een klepje in het gassysteem, dat je eruit kan halen. Dat klepje dient om naijlen van de motor te voorkomen. Het verwijderen zou dan voorkomen dat de motor afslaat. De gasleverancier heeft mij geadviseerd om dat klepje te verwijderen. Soms hoeft dat echter niet, omdat ook de software aangepast kan zijn. Die software doet hetzelfde als dat klepje.
Verder hoor je vaak dat de verdamper zijn langste tijd heeft gehad. En dat dat het probleem dan is. Ik heb begrepen dat die verdamper door te spoelen is. Alleen is daar bij een Laguna erg moeilijk bij te komen, en moet hij óf op de brug en dan van onderen erbij, óf via boven, maar dan moet de hele acuu eruit. En ik heb geen idee of je dat allemaal zo los kan trekken, of dat een losse accu dan weer de hele software reset.
Hopelijk kan je hier wat mee...
Groet, Guido

buzzztah (0), 19 jaar geleden

hmm interessant. Waar zit dat klepje precies?

Doorspoelen? als de verdamper dan los moet laa ik het liever over aan een specialist denk ik.. het is toch gas waar we over praten ;)

Of is dit iets wat goed zelf te doen is?

Gr,

BaZ

guy3906 (0), 19 jaar geleden

Dat klepje zit in een metalen huis in een slang. Je moet het luchtfilter weghalen en dan loopt er een slang onderdoor. Als je met een 6 kant het dopje van het metalen huisje afdraait, kan je het klepje/ plunjertje en het bijbehorende veertje er uithalen (met een puntig tangetje). Van waar naar waar de slang precies loopt, weet ik niet.
En ik heb begrepen dat een verdamper schoon te maken is, zonder hem uit elkaar te halen. Gewoon een dopje onder losdraaien, een slang boven loshalen en remmenreiniger of wasbenzine (daar zijn de experts het niet over eens) erin spuiten. Er zou dan drab los moeten komen. Kort geleden (op de tweede pagina op dit forum momenteel) is er in dit forum ook al over gesproken. Dat ging over en gasprobleem bij een clio.
We hebben het hier over gas ja. Ik heb zelf een Autogas systeem G3.
Groet, Guido

buzzztah (0), 19 jaar geleden

Vandaag alle stekkers losgehad en schoongemaakt. Tevens hing er een blanke draad waarvan de tape af was (12Volt aanvoer voor LPG computer). Deze weer goed geisoleerd.

Daarna op en neer naar den haag vanuit nijmegen zonder enige storing!! Het blijft natuurlijk even afwachten, maar wekt wel vertrouwen!

Gr,

Baz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.