Renault Laguna: blaasstand voorruit bij climatecontrol laguna 2001

Bouwjaar: 2005

Mijn laguna 1.8 dynamique met climatecontrol blaast, als ik de keuze op het display maak, wel de lucht naar voren (ook niet altijd trouwens)het interieur in maar niet of nauwelijks naar het voorraam. De motor hoor je wel duidelijk lopen maar uitblazen ho maar. Als ik de airco bijschakel ontwasemt de voorruit wel maar zodra ik deze uitzet begint binnen no time de voorruit weer dicht te slaan.
Wie kan mij helpen een begin te maken met zoeken voordat ik de
dealer op moet zoeken ?

jwf

Geplaatst door jwf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

Je bedoelt dus als de stand op automatisch staat dan beslaat je voorruit?
Zo ja, dan moet je eerder gaan kijken naar de vochtigheid in je auto.
Want als de ecc op automatisch staat klopt het dat ie maar heel zachtjes op de ramen blaast, de rest gaat naar je voeten.

jwf (0), 19 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de reactie; nee, of ik hem nu op automatisch zet of handmatig, de blaasstand naar de voorruit werkt nauwelijks terwijl de ventilator (op alle streepjes getest) wel toeren maakt. Slechts een laf stroompje lucht naar boven op de hoogste stand, als ik de stand vervolgens naar voren (interieur) richt kan ik bij wijze van spreken mijn haar fohnen.
Zou er soms een klep (?) vast kunnen zitten want daar lijkt het het meeste op.

Arno653 (0), 19 jaar geleden

Je zou kunnen proberen om te kijken of het interieurluchtfilter verstopt zit.Deze zit achter de wand van het dash-board kastje.
Maar het lijkt er inderdaad meer op dat er een klep vast zit.

suc6 Arno.

Snoof (0), 19 jaar geleden

Controleer ook even of je niet de recirculatiestand aan hebt staan, als dat zo is blijven je ramen ook beslaan.
Voor luchtsnelheid denk ik ook aan een (kapot) motortje oid wat een klep bedient

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.