Renault Megane: Bevroren ruiten

Bouwjaar: 1999

Bij vorst dek ik de voorruit van mijn Megane break af om te voorkomen dat ik deze moet krabben. Ik ga als volgt te werk. Ik start de auto, zet airco aan en blower op volle stand, gericht op voorruit. Ik haal het dek van de voorruit en krab de overige ruiten.
Het probleem is nu dat als ik instap de ruit aan de binnenkant bevroren raakt en maar moeizaam ontdooit. In eerste instantie is de ruit schoon en droog.
Wie weet er wat hier aan te doen is?

pha

Geplaatst door pha (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erik2855 (0), 19 jaar geleden

Volgens mij moet je niet direct de motor starten en de airco aanzetten!
Eerst krabben, dan pas motor starten en de verwarming op de voorruit en blower aan, en langzaam wegrijden om de motor zo snel mogelijk op temp. te laten komen.

Renault_liefhebber (0), 19 jaar geleden

De airco hoef je niet aan te zetten, die werkt toch niet. Onder de 5 graden doet ie niks, de pomp kan dan bevriezen en dat willen we natuurlijk niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.