Renault Megane: stekker van de airbag

Bouwjaar: 1997

hallo medesleutelaars,

bij mijn poging om de binnen radiateur te vervangen ben ik vastgelopen bbij de demontage van de airbag. twee schroefjes los aan de achterzijde van het stuur, airbag unit voorzichtig optillen, tot zover geen probleem. Alleen krijg ik het stekkertje er niet uit. Kan geen palletjes o.i.d. vinden om in te drukken, het ding zit vast en is niet los te krijgen. Ik durf er echter ook niet al te hard aan te buigen en trekken.

Zie ik iets over het hoofd, zijn er speciale dingen of zit ie bij mij toevallig erg vast?

Wie heeft hier ervaring mee?

wim-megane

Geplaatst door wim-megane (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

je moet met een klein schroeven draaiertje een soort deksel boven op de stekker omhoog wippen daar na kun je de stekkr er uit halen.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon met een klein schroevendraaiertje tussen de stekker en de ontsteker. Dat dekseltje (abc) is van latere bouwjaren.

wim-megane (0), 19 jaar geleden

abc en henkie,
bedankt voor de reactie, ik ga het zaterdag eens proberen of het met jullie tip lukt. Als dit goed gaat dan kan ik rond de kerst een datum prikken om aan het grote karwei van de kachel beginnen. mocht ik verderop in het verhaal dan nog vastlopen dan post ik nog wel een keer een vraag.
tot zover bedankt in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.