Renault Espace: bewegende versnellingspook

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

sinds kort beweegt mijn versnellingspook bij het wegrijden zo.n 5 - 10 cm in de lengterichting (richting 2e versnelling). Hij doet dit alleen in zijn 1e versnelling.
Ik dacht aan versleten motor ophangrubbers, maar dan zou hij het toch ook bij de andere versnellingen moeten doen?
Kan iemand mij vertellen wat de oorzaak is?
m.vr.gr.

Kees

mesuk

Geplaatst door mesuk (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

de overgang tussen stilstaan en wegrijden geeft in zijn 1 de grootste beweging, dus ik denk dat inderdaad de achterste motorsteun (soms ook wel anti-kantelsteun genoemd) de veroorzaker is.

mesuk (0), 12 jaar geleden

Achterste motorteun vervangen, zat weinig speling op, maar voor de zekerheid toch vervangen. bleek niet het probleem te zijn. men denkt nu dat het de synchromesring is.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

[quote=mesuk]men denkt nu dat het de synchromesring is.[/quote]
daar krijg je geen ruimte op de pook van...
"men denkt"... gaat vaak geld kosten

mesuk (0), 12 jaar geleden

Helaas bleek tijdens mijn vakantie in het buitenland dat er toch een probleem met de versnellingsbak was. De garage gaf aan dat het geen probleem was om met een zware caravan (1600kg) naar italie te rijden omdat er verder geen speling in de bak zat. De heen reis gaf geen problemen echter tijdens de vakantie gaf het achteruitrijden opeens problemen. De pook was bijna niet meer uit de achteruitstand te krijgen, ook tijdens het achteruitrijden leek het wel of de wielen blokkeerden. Verder een raar geluid in zijn 1e en 2e versnelling. Bij een garage na laten kijken, bleek er bijna geen olie meer in de bak te zitten en de bak zodanig kapot te zijn dat verder rijden geen zin had. In italie was er geen geschikte revisiebak te krijgen (of heel duur) omdat er daar bijna geen espace op benzine rijden. De ANWB heeft hem terug gehaald.
Dus slecht advies van de garage kost mij veel geld.
Wie kan mij vertellen wat een revisiebak kost of een goede bak van de "sloop".

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

indien er een 6-bak onder de Espace zit zal dit een zgn. PK6 versnellingsbak zijn. Wel even controleren. Er zijn goede revisiebedrijven die deze zelfs op voorraad hebben. Volgens mij ergens op deze site ook te vinden via zoekfunctie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.