Renault Espace: Inhouden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Puzzeltje! Espace van 2003 automaat houdt in tijdens optrekken bij een bepaalde snelheid. Uitgelezen (geen Clip) en foutcode op koppelingspedaal?, rempedaal en motormanagement. Rempedaal sensor in orde. Gaspedaal vervangen omdat de (gemeten) spanning tijdens gasgeven ergens halverwege wegviel. Heeft echter niets geholpen. Volgens handboek zijn er nog 2 potentiemeters, maar waar zitten die en kunnen deze dit probleem veroorzaken? Zou het probleem toch de ecu zijn?

sophos

Geplaatst door sophos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet je de nummers van de foutcodes ook?

sophos (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. De foutcode was p1826, gelezen op een Bosch kast, en is de enige foutcode overgebleven. Code verwijst naar fout op koppelingspedaal wat er niet is (automaat). Bij proefrit tijdens gasgeven lijkt het net of de wastegate open gaat (sissend geluid) en auto houdt in. Plotseling pakt'tie weer op, wastegate gaat weer dicht? en trekt op tot het weer gebeurt.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Die P1 codes zijn specifiek voor Renault.
Ik vind een andere uitleg op het internet, namelijk: gloei relais. Zie:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
http://www.amtgarageforum.nl/renault/esp...
http://www.renaultforums.co.uk/showthrea...

Ik zou hem bij de dealer laten uitlezen. Mogelijk zit er nog een code in die met uitlezen met standaard EOBD/OBD2 niet getoond wordt.

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Die koppelings code komt door de aanwezigheid van de automaat, die hoort hij te geven. Die kan je dus negeren.

sophos (0), 12 jaar geleden

Nou, dat wordt dus niet makkelijk. Het zal wel 'de naald in de hooiberg' zoektocht worden en/of een bezoekje aan de Renault dealer. In ieder geval bedankt voor de website verwijzingen en andere info.

renault-monteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Sis Geluid Komt Vaker Voor Waarsch. Is Je Inlaatspr. Lek Dit Is Tevens Kleppendeksel.....

sophos (0), 12 jaar geleden

Kleppendeksel nog niet aan gedacht, maar er is geen overdruk en het inhouden/sissen is niet constant. Met constant rijden is er (nog) geen probleem, het speelt alleen bij het optrekken. Verder geen turbo problemen of olielekkage.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

sissens geluid bij optrekken kan idd van kleppendeksel komen die pas onder druk opent, kan ook van intercooler komen.

sophos (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken. Eigenaar gaat auto inruilen; wil geen verdere kosten maken. Helaas geen vervolg op wat het nu was. Auto had 68000 miles (100.000+km) gelopen, dus pakking van kleppendeksel (is ook vaak gescheurd) zal oorzaal wel geweest zijn. Kosten; waarschijnlijk ong. £500. Vreemd blijft echter de foutcode, geen verlies van olie en dat probleem niet optrad bij vol belasten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.