Renault laguna 3.0: bij geringe stuurverdraaing pas goede stationair rondloop

Bouwjaar: 1994

Mijn 6 clinder laguna 3.o liter loopt niet mooi stationair, zelfs de uitlaat schud dan heen en weer. Het lijkt alsof er een cilinder niet meeloopt.(geen defecte bougie) Maar wanneer ik heel iets aan het stuur draai en dit in deze stand vasthoud (zowel naar links als naar rechts)loopt hij als een zonnetje. Wie heeft DIT al een meegemaakt en misschien opgelost.
Groetjes: j.baars5@chello.nl

j.baars

Geplaatst door j.baars (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Robert10073 (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de inlaat pakkingen is of de vacuumslangen. lijkt me een vacuum probleem

j.baars (0), 19 jaar geleden

Hoi robert: Hartelijk dank voor je reactie. Aan het vacuum had ik ook al gedacht. Dit is het volgens mij ook niet. Ook zie ik het verband niet tussen de stuurbeweging en vacuum niet. De pomp werkt toch niet met vacuumhulp? Ik zoek me gek.

Robert10073 (0) PRO, 19 jaar geleden

niet dat het direct aan de pomp ligt:) maar als jij aan je stuur draait begint die pomp extra te werken en dat is een belasting voor de motor een stuurbekrachtigingspomp trekt al snel een pk of 5 a 6 als het niet meer is. Hierdoor zakt het toerental in en dat ziet de computer van de motor en die begint te regelen en dan kan het net zo zijn dat hij de stationair steller zo ver openzet en het mengsel zo aanpast dat hij op 6 cilinders gaat lopen. ik zou eerst ff met bv een spuitbus kruipolie of spuitbus smeervet de pakking inspuiten tussen de cilinderkop en het inlaatspruitstuk en kijk of daar de motor op een of andere manier op reageert elke reactie is fout namelijk. en laat dan maar ff weten wat het resultaat is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.