Renault Laguna 2002: 1.9DCI motor inbouwen!

Bouwjaar: 2002

Ik heb een 1.9DCI (88KW) grand tour (bj.02) met motorschade gekocht en beschik alreeds over een nieuwe motor. Echter ik heb nooit eerder een motor van dit type ingebouwd en wordt bemoeilijkt door het feit dat de orginele motor bijna geheel gestript is heeft iemand voor mij nog enige tips of mischien een werkplaatshandboek of iets dergelijks (schappelijke vergoeding!)

Patrick8465

Geplaatst door Patrick8465 , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

abc PRO, 16 jaar geleden

het makkelijkste is om de motor +bak er naar voor uit tehalen na demontage van bumper + koelers+bumperbalk(wel de balk zo snel mogelijk terug monteren anders komt er te veel spanning op de chassis poten en torderen )en voorzichtig zijn met hydraulisch druk lager .
het kan zijn dat de verstuivers ingeleerd moeten worden als je deze niet overbouwt moet je even naar iemand met een clip(renaultkast)verder niet echt veel bijzonders.
groeten dennis

Patrick8465, 16 jaar geleden

Bedankt voor de tip, ik heb weliswaar de motor en versnellingsbak van de bovenzijde eruit gehaald (motor was al gedeeltelijk gestript), geen noemswaardig problemen tegengekomen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.