Renault Laguna 2001: Levensduur uitlaat?

Bouwjaar: 2001

Ik hoor (denk ik) sinds kort meer geluid van de motor/uitlaat. Kan de uitlaat nu al (72.000, diesel, 2001) versleten zijn?

De 1e twee jaar heeft de auto veel snelweg gereden, ik rijd zelf dagelijks korte stukken en ca. 1 keer per twee weken 200 km.

Rob.

rob9958

Geplaatst door rob9958 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

deerbay (0), 19 jaar geleden

Daar heb ik ook zelf problemen gehad, meestal is de binnenwerk los van de roetfilter. Als dat het geval is moet je niet onmiddelijk het stuk vervangen, als het lawaai niet te luidrugtig wordt. Maar kijk eventueel naar alle bevestigingen.

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

uitlaat kapot komt bijna niet voor Wat wel voorkomt is dat de voorste uitlaatpijp een rammelgeluid maakt ivm het flexibele stuk wat er aan zit Deze vernieuwen en het geluid is weg

Eelco2633 (0), 19 jaar geleden

Een uitlaat kan wel degelijk na 72000 km af zijn, vooral als je veel korte afstande rijdt. Dan wordt de uitlaat namelijk niet warm en blijft er zuur condenswater in de uitlaat staan, waardoor deze wegroest.

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Ik ga binnenkort toch even naar de dealer, dan laat ik de uitlaat wel even checken.
Bovenstaande schrijvers: bedankt voor de reacties!

Rob.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.