Renault Laguna 1.6 16V: "Trage" moter

Bouwjaar: 1999

Ik heb pas een laguna 1.6 16V gekocht met 150.000 km. Deze is erg traag. Auto heeft G3 installatie. De maximale snelheid komt niet boven de 180(op benzine) op de teller terwijl deze auto op zijn minst 195km/h moet kunnen halen volgens de specificaties. De auto rijdt verder prima alleen het max vermogen kan niet worden gehaald. Ook van 0-100 doet hij niet in de 11.5 sec maar in 15sec. Eerste vermoeden was dat de moter vervuilt zou zijn maar ik heb al 20km plankgas gereden maar dat heeft niet geholpen. Als het motervervuiling zou zijn had dit toch voldoende moeten zijn om de autosoepeler te laten rijden en de max snelheid te verhogen. Of is deze beredenering fout ? Distributieriem is vervangen en staat op tijd(van te voren was het probleem ook al aanwezig).


Graag reactie en ideeen wat de oorzaak zou kunnen zijn.

lagune101

Geplaatst door lagune101 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

deerbay (0), 19 jaar geleden

Eerst en vooral controleer de bandenmaat en de velgmaat. Zijn die niet conform het pvg dan kan het zijn door het groter wiel dat de afrolomtrek veranderd is en alzo veel verlies in snelheid. Vergeet ook niet dat een lpg instalatie wat gewicht neemt.Daar je met geen enkele auto met vier personen de max. snelheid van het voertuig kunt halen, kan ook zijn dat de kilometertellen niet naar behoren werkt.

pjoter (0), 19 jaar geleden

hoi TvT aangezien benzine een andere dichtheid heeft dan gas
en benzine verdamp in het inlaat spruitstuk daalt de tempratuur
tot 6% wat in een grotere dichtheid resulteert. maar een vermogens verlies tot 10% is vrij nomaal afhankelijk van systeem.
gr.p

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.