Renault Scenic: bijgeluid 5e versnelling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci

Als ik de auto onder het rijden in de 5e versnelling zet hoor ik een fluitttoon. Rond de 80 het sterkst. Als ik harder rij dan lijkt het geluid minder te worden maar dat kan ook komen doordat het motergeluid de toon overstemd. Als ik het gas los laat in de versnelling dan valt de fluittoon weg. Ook als ik de koppeling indrukt is er geen fluittoon. Bak schakelt verder prima. Weet iemand wat dit kan zijn en of er wat aan te doen valt?

herman57

Geplaatst door herman57 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

herman het lijkt op een lager geluid het is verstandig om je olie peil van de bak tecontroleren ; staat dit goed dan zal ik er nog niks aan doen totdat het makelijker vast testellen is wat er aan de hand is want nu is de kans groot dat je een verkeerde reparatie uit voerd.

groetjes jan.

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit er veel speling op de pook als je gas geeft of gas loslaat ??

herman57 (0), 17 jaar geleden

Op de pook zit geen speling bij gas geven of loslaten. Is het niet handig om de olie in de bak te vernieuwen. Deze zit er al 196000 km in. Zou dat kunnen schelen in het bijgeluid?

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan in ieder geval geen kwaad, en kost de kop niet, dus proberen lijkt me.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nee net wat kawa zegt het kan geen kwaad maar heb daar niet tehoge verwachtingen van want dat geluid gaat er niet mee uit of je zou er een toevoeging bij moeten doen maar daar zijn de meningen over verdeelt ik zelf zou het proberen.

groetjes jan.

herman57 (0), 17 jaar geleden

Komende zaterdag wordt de olie vervangen. Ik hou jullie op de hoogte van het resultaat. Bedankt alvast voor de adviezen.
Gr Herman

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou als ik jou was de trek stang van de bak eens goed controleren een iets andere stand vaN de bak geeft namelijk een hoge fluit toon stang is te flexibel geworden probeer er ens een stuk rubber tussen te steken
dan is de stand van de bak anders dan kun je daarna een treksteun vervangen heb dit al veel gehad
groeten limp kost ook nog geen euro op die manier

herman57 (0), 17 jaar geleden

Hallo Limp,
Kan je me wat duidelijker aangeven wat ik moet doen. Moet ik een stuk rubber steken tussen trekstang en versnellingsbak en dan mee rijden en luisteren of de fluittoon weg is? Als dat zo is dan de treksteun vervangen want dan is deze te flexibel geworden? Komt dit vaak bij deze auto's voor?
Ik hoor het wel.
Bedankt alvast voor je info.
Groeten, Herman

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

als je de trek steun bekijkt dan zie je een dik silent blok eneen dunnere waarschijnlijk is dat dikke gedeelte gescheurd en of te los gaan zitten je kunt er dan een rubber flap tussen steken zodat de onderkant van de motor wat naar achteren gaat let op dit is maar 1 a 2 mm je kanteld als het ware je diffrentieel een heel klein beetje ik heb dit ook al vaker gehoord alleen bij konstante snelheid en ongeveer 80 km per uur
probeer dit ook maar eens in de 4 de versnelling je zal horen dat ook dan een jankend geluid hoorbaar is
maar alleen bij konstante snelheid bij versnellen en afremmen op de motor is er niets te horen
probeer maar zet rubber flap desnoods ff vast met een paar kabel binders succes en ik hoor het wel

herman57 (0), 17 jaar geleden

Hallo mensen,
Heeft even geduurt maar hier het vervolg. Olie was goed en op peil. Rubbers bij treksteun ook in orde. Het geluid doet zich echt alleen maar in de 5e versnelling voor en je hoort het meeste bij 80 km per uur maar op andere snelheden ook alleen het motergeluid gaat de toon overstemmen. Kan dit een lager zijn in de bak en kan je hier gewoon mee doorijden? Ik rij er nu al 8000km mee en de bak schakeld verder goed en geeft geen problemen. Ik hoor het wel van jullie.

timhoeks2 (0) PRO, 17 jaar geleden

aan de zijkant van de bak zit een bakje op die met drie bouten vast zit. maar dat bakje eens los en controleer of die bouten op die as vastzitten. dat is eigenlijk de bevestiging van de 5e versnelling. en die staan er bekent om los te lopen. zou zo maar kunnen dat ie net iet wat los staat.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Ik heb een Peug 106 in onderhoud gehad. Deze begon bij 140k een bijgeluid uit de bak te vertonen.
Pas na 200k werd het heel erg en lukte het soms niet versnellingen in te schakelen. Het ingaande as lager was rot. Om je een idee te geven hoe lang je soms nog door kunt rijden...

Een rot lager is meer een geraas/gerommel. Fluiten of gejank is vaak heel normaal voor Franse bakken. Heb je wel eens een Peug 205 voorbij horen rijden? Precies.

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

als hetgeen eerder is verteld niets uitmaakt en de verandereing van de stand vand de bak geeft ook geen resultaat het gaat hier om een jc 5 bak dan zit er niets anders op dan de bak te delen en de lagers te vervangen
ik wens je succes

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=herman57]Als ik de auto onder het rijden in de 5e versnelling zet hoor ik een fluitttoon. Rond de 80 het sterkst..[/quote]
En hoe is het met de versnellingsbak afgelopen?

AS1 (105), 16 jaar geleden

Hij rijdt vast nog fluitend rond.... ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.