Renault Grand Scenic: bijgeluid motor?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Dag, met Rien. Een volgend probleem dient zich aan. Er is een bijgeluid uit de motor. Het is een jankend geluid, soms ook een hoge fluittoon, bij alle snelheden, bij stilstaande lopende motor, en als ik tijdens het rijden de airco uitzet, stopt het meteen, maar komt ook weer terug, zij het in iets mindere mate. Het is ook goed hoorbaar bij gas loslaten , alsof het dan weer de versnellingsbak zou zijn. Maarja, dan zou je dit niet met stilstaande auto moeten horen. Mogelijk meerdere dingen tegelijk? Ik begrijp dat het zeer moeilijk is om een conclusie te trekken als je het niet zelf hoort. Toch wil ik vragen of dit misschien bij iemand bekend voor komt, en waar ik naar zou moeten kijken. vr. gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

- de multiriem als oorzaak?
- evt. in combinatie met een defecte vrijloopkoppeling op de dynamo (als die vrijloopkoppeling er bij jou opzit?)? Als er ee nvrijloop koppeling op zit, kan je die uittesten door het asje van de dynao met een tang te verdraaien. Hij moet naar één richting soepel draaien. Als er een vrijloopkoppeling op zit en de as zit naar beide kanten verdraaien vast, kan dat de oorzaak van het geluid zijn.
=> Let op: Deze "wijsheid" heb ik van dit forum. Als je zoekt met de zoekfucntie bij Profesionals kan je het hele verhaal lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.