Renault Espace: Blijven hangen voorrem.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0-16V

Alle remdelen vervangen, groot onderhoud. Moest toch nieuwe schijven en blokken hebben en gezien z'n leeftijd weer eens alles uit elkaar gehaald. Klauwen voor eerst gereviseerd later ook toch maar vervangen en achter los gehad en revisie setje rubbers geplaatst. Hoofdremcilinder is ook vervangen. DOT4 olie. na twee weken blijft een van de voorremmen hangen...blijft vast zitten en remt terwijl je je voet van het pedaal hebt gehaald. Als het gebeurt voel je het pedaal ook hoger aangrijpen. Het is elke keer de passagierszijde voor die blijft hangen. Ik wordt inmiddels een beetje gestoord van dit probleem. klauwen werken prima, remslangen zijn overigens ook vervangen om alle probleem mogelijkheden maar gelijk te elimineren. Bij het vervangen van de bewuste remklauw voor viel mij op dat er geen remolie uitliep. De andere voorzijde wel. Pas als je een paar keer het pedaal gebruikt hebt en later het ontluchtigingsnippel opent komt er olie...het lijkt wel of er een klepje blijft hangen in het ABS systeem. Komt dit iemand bekend voor? Andere ideeën?

Roro

Geplaatst door Roro (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem kan ook in de flexible remslang zitten dat deze inwendig is opgelost.

timhoeks2 (0) PRO, 11 jaar geleden

kunt ook desbetreffende leiding op abs losgooien, kijken of je daar wel wat druk hebt. anders ingaande voor abs (vanaf hoofdremcil). je moet eigenlijk gewoon een vette straal hebben zoals je gewent bent. ik heb het ook al eens gehad, zat hem toen in de hoofdremcilinder. maar ik had het wel op 2 wielen, dacht kruislinks, maar dat weet ik eigenlijk niet meer zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.