Renault CLIO: Bonkend geluid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4J C7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 72

Ik weet dat mijn aandrijfassen aan vervanging toe zijn en ik hoop dan ook dat dit "probleem" hiermee te maken heeft. Als ik rechtuit rijd, op een mooi glad stuk asfalt hoor ik een soort bonkend/klappend geluid. Je hoort het alleen, er is niks vreemds te voelen. Het klinkt een beetje alsof er een vlak kantje op één van de banden zit, maar dat is niet zo. Het is ook snelheidsafhankelijk,echter lijkt het langzamer te gaan dan dat de wielen ronddraaien (vandaar dat ik ook uit durf te sluiten dat het een vlak kantje is).
Is dit ook een symptoom van versleten aandrijfas(en), of iets anders? Als ik dan toch binnenkort de boel los haal om de assen te vervangen, is het wel zo gemakkelijk om dit dan ook op te lossen......

Bartjebok

Geplaatst door Bartjebok (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 8 jaar geleden

Heeft de auto recent nog een APK of een ander garagebezoek gehad waarbij de wielophanging, stuurinrichting e.d. nog zijn nagekeken? Vaak zitten er nog wat spelingen op allerlei (slijt)delen, hetgeen dan wel naar boven komt. Anders eens controleren, want raden aan de hand van geluid lijkt me toch lastig.

nico_vr (0), 7 jaar geleden

Motorsteunen ook even nakijken, als er één of meerdere zijn afgebroken, kan de motorblok over en weer bonken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.