Renault Laguna: boordcomputer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

Hallo kan iemand mij helpen met mijn boordcomputer?
Gisteren wou mijn auto niet starten omdat mijn accu spanning te laag was, naardat de accu weer was opgeladen starte mijn auto weer.
Maar de stem van mijn boordcomputer kwam met verschillende defect meldingen onderandere; kentekenverlichting defect,
markeerverlichting defect en op het dashbord kwam te staan service niets van dat alles is waar alle verlichting doet het gewoon nog en een beurt heeft de auto net gehad.
Nu is mijn vraag kan ik die meldingen ook resetten.
b.v.d Ap

dewurm

Geplaatst door dewurm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

accu opgeladen? Heb je hem leeg laten lopen o.i.d.? Of is je accu gewoon aan gort? Als je je accu tussendoor moet opladen zal hij misschien kapot zijn en zul je hem moeten vernieuwen. Het kan ook nog zijn dat ie niet wordt bijgeladen. Dit kun je controleren door met draaiende motor de spanning op de accupolen te meten. Zou om en nabij de 14V moeten liggen.

dewurm (0), 17 jaar geleden

Beste Erwin mijn accu moet vervangen worden de anwb heeft hem doorgemeten de spanning was te laag.
Maar ik blijf nog steeds met het probleem zitten dat ik defect meldingen en een service melding krijg mijn vraag is of ik dit zelf kan resetten.
b.v.d Ap

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Nee, de echte storingscodes kun je niet zelf resetten (brandend motorstoringslampje op dashboard). Beter even langs de garage, daar kan men ook meer vertellen over wat de storingscodes betekenen. Of bedoel je dat je accu nog niet vervangen is? doe dat dan eerst maar eens. Misschien dat je codes dan verdwijnen.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Eerst accu vervangen. Waarschijnlijk zijn je meldingen dan ook wel weg want de boordcomputer werkt natuurlijk afhankelijk van de boordspanning en die is te laag

dewurm (0), 17 jaar geleden

beste pieter en erwin alvast bedankt ik denk dat ik toch maar even naar de garage ga.
grtn ap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.