Renault 11: Bougie vermoedelijk scheef in kop

Bouwjaar: 1988

Ik heb een bougie die ik niet meer los krijg. Ik heb deze destijds vervangen en ik herinner mij dat deze verschrikkelijk moeilijk in de kop draaide. Met beleid is me dat toch gelukt. Ik krijg deze echter met geen mogelijkheid meer los en ben bang dat als ik er te veel kracht op zet dat de bougie afbreekt. Hij moet zo langzamerhand wel vervangen worden na 45.000 km. Motor start en loopt echter nog goed, dus ik stel het zo lang mogelijk uit.
Alleen bij vochtig weer wil de motor lastig starten. Ik denk dat dit meer met de bekabeling te maken heeft. De auto heeft een elektronische ontsteking. Moet die kap mogelijk ook vervangen worden?
Wie heeft een optie?

njgv

Geplaatst door njgv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 11? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo , Niek probeer ook deze , bougie met beleid er uit te halen ,(inspuiten) vervangen door nieuwe ( allemaal ).
denk daarna beter resultaat.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Stel nou dat de bougie afbreekt, dan kun je misschien een Ridget-pen gebruiken. Die gebruik ik zelf als een bougie afbreekt (bijvoorbeeld bij Ford....gebeurt wel vaker)

njgv (0), 19 jaar geleden

Jos, inspuiten met bijv kruipoklolie o.i.d.? Ik heb zelf ook aan "heetstoken " gedacht, zodat de kop mogelijk iets uitzet.
Roel, wat is een Ridget-pen en hoe werkt deze?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Een Ridget-pen is een pen van gehard staal met scherpe uitsparingen. Deze pen sla je in de afgebroken bougie en met behulp van een bijpassend soort moer die je over de pen doet kun je het laatste stukje bougie er dan uitdraaien met bijvoorbeeld ringsleutel 13.

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

maar dat dat slecht starten met bij vochtig weer zit inderdaad in bekabeling (bougiekabels)
succes jan

njgv (0), 19 jaar geleden

Ok mensen, bedankt voor de reakties!
Ik ga de bekabeling in ieder geval op korte termijn vernieuwen.
Zal ik voor de zekerheid ook maar de kap vernieuwen van de elektronische ontsteking of is dat volgens jullie niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 11 of stel zelf een nieuwe vraag.