Renault Renault 11: Gaspedaal

Bouwjaar: 1988

Tot voor kort kon ik het gaspedaal diep indrukken. Thans echter nagenoeg niet meer. De auto reageert (nog) wel goed op het gaspedaal, maar ik heb de indruk dat dit steeds minder wordt.
Het is vergelijkbaar met "snelgas", wat je vroeger op bromfietsen had. Om nu mijn snelheid te verhogen, moet ik steeds plankgas geven.
Heeft iemand een suggestie?
Niek.

njgv

Geplaatst door njgv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 11? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder de motorkap kan je vast de hendel/schuif wel vinden waar de kabel aanzit... vergelijk es als je daar gas geeft en met het pendaal... De kabel kan bijna stuk zijn...

njgv (0), 19 jaar geleden

Kabel is goed gemonteerd aan gashandle. Zit er mogelijk een veer bij het gaspedaal die voor de nodige vrije ruimte zorgt?

Rossy (0), 19 jaar geleden

De veer is voor het terugtrekken van de gaskabel.
Het kan zijn dat de binnenkabel in de buitenkabel kapot aan het gaan is.
Is het verschijnsel begonnen toen het koud begon te worden?

njgv (0), 19 jaar geleden

Het is van de laatste 2 weken. Ik heb het idee dat het gaspedaal ergens te weinig tegendruk krijgt. Ik kan het pedaal ook naar boven bewegen, zit veel vrije ruimte in),iets wat voorheen niet lukte. Thans heb ik circa 2 cm ruimte om het pedaal in te drukken. Verder reageert het gas goed, ondanks deze kleine marge.

njgv (0), 19 jaar geleden

Even ter aanvulling. Ik zie geen veer bij het gaspedaal. Zit deze mogelijk bij de gashandle bij de carburateur?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

De veer zit vast verwerk in de gashevel die aan de carb zit...

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

het wilde nog wel eens gebeuren dat co slang aan de onderkant van het luchtfilter losraakte bij deze type's door ouderdom waardoor de hefboom van het gasklepmechanisme gedeeltelijk werd geblokkeerd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 11 of stel zelf een nieuwe vraag.