Renault Safrane: Bougies vervangen Renault Safrane 3.0 V6 24V

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6 24v

Hallo!

Gisteren tijdens het rijden, begon mijn Safrane te trillen tijdens het gas geven...en stationair liep hij schokkerig. Ik heb de ANWB gebeld en die kwam kijken. Hij keek en luisterde en schroefde de afdekplaat eraf. Hij zei, dat hij op 5 cilinders liep, vanwege een kapotte bougie en of ik maar even naar de dealer wilde gaan maandag. Hij had er niet zo veel verstand van zei hij, maar hij zei mij dat de hele unit vervangen moest worden...kosten ongeveer €400,- !!!

Nu heb ik even op internet gezocht, maar volgens mij zitten er gewoon bougies in! Vanmorgen zelf de afdekplaat eraf gehaald en de auto gestart en de bougiekabel eraf gehaald van bougie 1,2 en 3...bij bougies 1 en 3 vonkte de kabel gewoon, maar bij bougie 2 niet! Dus ik denk dat bougie 2 stuk is....klopt dat??

En nu de hamvraag: hoe kom ik bij die bougie?? Ik zie een hele plastic plaat zitten waar de bougiekabel op vast zit...is het makkelijk om de bougie te vervangen en hoe doe ik dat dan?? Ik kan nergens op internet vinden hoe ik dat moet doen....wie kan mij helpen uit te leggen welke bouten ik los moet draaien om bij de bougie te komen???

Alvast bedankt!!

Marcky1970

Geplaatst door Marcky1970 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

7seconds (0), 10 jaar geleden

gebruik de zoekfunctie eens op www.renaultsafrane.nl daar moet het te vinden zijn.

Marcky1970 (0), 10 jaar geleden

Daar heb ik al gezocht, en er wordt wel gesproken over de bougies, maar niet hoe je die eruit moet halen..

7seconds (0), 10 jaar geleden

ik denk dat je gelijk hebt. Er staat wel iets over de moeilijkheidsgraad van deze klus en dat een champion momentsleutel hiervoor ideaal zou zijn. Als je over een beetje gereedschap beschikt zou je een poging kunnen wagen en als het je lukt dan gelijk alle drie de achterste vervangen. Voor het verwijderen en plaatsen van een bougie moet het motorblok koud zijn! Mocht je een geschikte sleutel hebben dan wel zorgen dat ie niet "scheef" op de schroefdraad staat. Nooit forceren wat het blok is van aluminium.

Marcky1970 (0), 10 jaar geleden

Dank je wel voor de reactie en de tips... Ik heb de auto maar even weg gebracht en het laten doen.....en helaas...helaas.....hij blijft het niet doen! Hij vonkt niet! Kan ook de bobine zijn....dus nu moet ik toch naar de Renault om hem uit te laten lezen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.