Renault Laguna: brandstof inspuiting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

geachte lezers,

genoemde problemen had ik vorig jaar ook al melding van gemaakt, doch zonder echte oplossing.

heel incidenteel kreeg ik nadien een melding (gele lamp) storing brandstofinspuiting. ik kan de dealer bereiken en deze gaf te kennen dat er een storing bij de reken eenheid. verder geen indicatie.

maar tijdens mijn vakantie naar het zonnige zuiden met de caravan (net als vorig jaar) kreeg ik de eerste dag zo,n 15 meldingen (rode lamp) ernstige storing brandsofinspuiting stoppen!! de motor slaat af en na herstart kon ik weer verder tot de volgende storingsmelding. de 2e dag hetzelfde verhaal in Frankrijk ook zo,n 15 meldingen en nog enkele meldingen van de gele lamp dus op noodloop maar even verder. tot de stop motor af en na 15 minuten weer verder gereden tot in Spanje dus de 3e dag zonder problemen. in Spanje uit laten lezen zonder resultaat. wel een reparatie (motor tapas???) laten vervangen op de terug weg ook weer meldingen (rode lamp) gehad..
geweldige belevenis maar niet om vrolijk van te worden.
de enige indicatie die ik kan bedenken is dat er vorig jaar voor mijn vakantie een nieuw 1e ( imitatie) uitlaat deel incl Cat is geplaatst.

graag uw reactie
met vriendelijke groet
Frank

f.captijn@orange.nl

Geplaatst door f.captijn@orange.nl (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan echt van alles zijn. Eerst aan de computer en foutcodes lezen..

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Inderdaad eerst uitlezen, het heeft geen zin om op de gok allerlei onderdelen/sensoren te gaan vervangen.
Het zou bijvoorbeeld de MAP-sensor (ManifoldAirPressure) kunnen zijn, deze meet de vuldruk van de turbo. Dit is zomaar een suggestie, er kunnen vele oorzaken zijn voor storingsmeldingen.

Gaat de motor bij storing in noodloop (Vooral merkbaar door grote terugval in motorvermogen)?

f.captijn@orange.nl (0), 14 jaar geleden

[quote=Erik2804]Inderdaad eerst uitlezen, het heeft geen zin om op de gok allerlei onderdelen/sensoren te gaan vervangen.
Het zou bijvoorbeeld de MAP-sensor (ManifoldAirPressure) kunnen zijn, deze meet de vuldruk van de turbo. Dit is zomaar een suggestie, er kunnen vele oorzaken zijn voor storingsmeldingen.

Gaat de motor bij storing in noodloop (Vooral merkbaar door grote terugval in motorvermogen)?[/quote]
er is inderdaad terugval bij de storingsmelding (gele lamp)

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Toch maar naar de garage gaan om de storing te laten uitlezen. Laat ze ook naar de signalen van de sensoren kijken.

De mapsensor is een geval apart. Deze meet geen absolute druk maar een drukverschil. Voor het starten van de motor wordt deze als het ware op nul gezet. Zodra de motor draait geeft deze een verschil t.o.v. dit nulpunt. Op het moment dat deze sensor of de bedrading ervan niet in orde zijn, vliegt de uitgelezen vuldruk alle kanten op en kan de turbo regeling hier niet mee uit de voeten, dus krijg je een storingsmelding. Dit zou zomaar aan de hand kunnen zijn.

Succes,
Erik

f.captijn@orange.nl (0), 14 jaar geleden

Erik/ Rene bedankt voor de reactie,

wat is wijsheid een renaultdealer of een gespecialiseerd bedrijf?
groeten Frank

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

De dealer beschikt in ieder geval over de apparatuur om de gehele computer van jouw auto uit te lezen.
Met een beetje geluk verwijst de melding direct naar de oorzaak. Lastiger wordt het als een gevolg gerapporteerd wordt en de echte oorzaak ergens anders zit. Dan hangt het toch van de monteur af die jouw auto in handen krijgt, je moet dan een beetje geluk hebben dat een geschikt persoon de storing in de wagen snel doorziet.

Ik zou dus wel naar een dealer gaan, heb je niet zo veel vertrouwen in de een dan kun je natuurlijk ook naar een ander gaan. Hangt een beetje van je eigen ervaring af.

f.captijn@orange.nl (0), 14 jaar geleden

nog hartelijk dank voor jullie reactie op eerder genoemde storing.
ik heb de auto uit laten lezen maarer is geen duidelijke oorzaak gevonden.
heb inmiddels een andere auto gekocht (geen renault) en hoop hier meer schik van te hebben.
nogmaals dank.
Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.