Renault Laguna: Brandstof meter zakt langzaam naar nul (bij rijden op LPG)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Als ik op LPG rijd, zakt de benzinemeter binnen een paar honderd kilometer naar nul. Benzine lampje gaat dan branden maar zodra ik dan 10 liter tank, staat de meter ineens weer ruim boven de helft. Zoals ik al dacht, blijkt er dus nog genoeg benzine in de tank te zitten.

Bij stevig doorrijden (170+ km/h) in Duitsland blijkt dit sneller te gaan dan normaal. Daar ging de meter van halfvol naar leeg in een uurtje.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Groeten,
Edwin

choerd

Geplaatst door choerd (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

In modernere auto's wordt de benzine meter aangestuurd door een computer in de auto. Deze berekent aan de hand van het rijden je benzineverbruik. Doordat de auto niet op benzine maar op gas loopt denkt de computer nog steeds benzine te verbruiken en geeft dit ook aan. Waarschijnlijk zal na een aantal keren starten (als er voldoende benzine in de tank zit) de meter weer terug springen naar de echte tankinhoud.

Ik heb bij mijn auto destijds de garage de hele tank er onderuit laten halen om te onderzoeken wat er aan de hand was... Dit is dus normaal. Als je een AG installatie in je auto hebt (waarschijnlijk niet) is er een modificatie voor dat deze iedere keer terug gaat naar de actuele inhoud na het starten. Wellicht is er voor Renault ook iets voor.

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Het is zoals pieterp9094 (wat een namen sinds het nieuwe forum zeg...) zegt: tijdens het rijden op gas loopt de benzinemeter ook terug. Het is echter zo dat na iedere herstart hij weer de juiste hoeveelheid aangeeft (als alles normaal werkt...)

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Door middel van een resetschakeling wordt de brandstofmeter idd na het afzetten van het contact weer op de oorspronkelijke positie gezet.

choerd (0), 18 jaar geleden

Heren, bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.