Renault Laguna: Brandstofmeter (benzine) probleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Auto heeft Eurogas installatie. De benzinemeter staat regelmatig op nul terwijl er nog wel 10 of 20 liter benzine in zit; ik krijg dan ook een waarschuwing op de boordcomputer. Dit is echter niet altijd zo: als hij wel functioneert geeft hij gewoon de goede inhoud weer en krijg ik geen waarschuwing. Er lijkt dus ergens een contact los te zitten. Iemand enig idee waar ik dit moet zoeken? De LPG meter (vijf LED-jes onder de schakelaar) doet het wel gewoon goed.

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat dit gewoon zo hoort. De benzinemeterstand wordt op basis van twee gegevens berekend, de vlotter bij starten en hierna geeft de computer door hoeveel er verbruikt is. Dit wordt van de vlotter stand afgetrokken. En zo kom je tot een stand. Maar er word geen benzine verbruikt zoals de comuter berekend, er word gas verbruikt. Daarom zag de benzine meter stand bij starten waarschijnlijk wel kloppen.

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat beschreven in het eurogasboekje dat bij de gasinstalatie geleverd is. Uit het hoofd dacht ik pagina 6. Dit is ook het boekje waar de vervanging v.h.gasfilter in afgetekend wordt door je dealer.
Het hoort zo. Bij elke keer starten wordt het systeem weer gereset en geeft de benzinemeter weer de juiste inhoud aan.

Johannes5653 (0), 15 jaar geleden

Dank voor de reacties. Ik denk toch dat er een probleem is omdat hij ook regelmatig (foutief) op nul staat direct na het starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.