Renault Laguna: brandstofverbruik

Bouwjaar: 2004

mijn laguna grandtour 1.8 techline van mei 2004;heeft een te hoog brandstofverbruik;het probleem is dat er bij het aftanken altijd 20 procent meer in de tank gaat dan het digitale display aangeeft;deze wordt bij elke tankbeurt op nul gezet;kilometerteller en dagteller geven correct aan;dit is het tweede exemplaar van het zelfde type en bij mijn vorige laguna was er geen afwijking op het brandstofverbruik;ook de rijstijl is niet van het type zware rechtervoet,de dealer heeft op mijn verzoek een 4 gasmeting gedaan deze was in orde;ook heeft deze de dashboard unit en de pompvlotterunit vervangen en de wagen is meerdere keren gereset,wat opvalt is dat de brandstofmeter bij 10 liter verbruik op een kwart staat en bij 23 liter verbruikt op een halve tank uitkomt,als de brandstofmeter leeg aangeeft en volgens het digitale display 56 liter verbruikt is moet er 70 liter getankt worden een verschil van 14 liter !!! dit probleem is ontstaan 3 maanden na aanschaf van de wagen;de dealer heeft geen oplossing en de importeur doet dit af als file gesloten ondanks de 2 jaar garantie;zijn er laguna bezitters die ook dit probleem hebben.

mellegers

Geplaatst door mellegers (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoeveel kilometer is er gereden met de tank van 70 liter ? De waardes van de boordcomputer zijn altijd bij benadering.

mellegers (0), 18 jaar geleden

ik heb van de laatste 9 maanden van elke tankbeurt de afgelegde kilometers/dagteller liters per 100 kilometer en liters gebruikt van de boordcomputer genoteerd;om een greep te nemen 421.6 km gereden,verbruik 9,6ltr/100 km,40,4 ltr en toch 48 ltr tanken;op een lang traject 619 km gereden,8,2ltr/100 verbruik,51 ltr en aftanken 58 ltr dit laatste was alleen snelweg
ter aanvulling de kilometers zijn echte kilometers want deze zijn ook door de dealer gecontroleerd;mijn rijgedrag en/of afgelegde kilometers wijken niet af van mijn vorige laguna die van hetzelfde model en motortype was.
een collega heeft ditzelfde probleem gehad met een stilo-abarth
boordcomputer 1:14 verbruik 1:8;dit bleek later een defect van de inspuiting;na vervanging was dit euvel verholpen;kan het zijn dat er daar iets fout zit gezien het feit dat dit probleem 3 maande na aanschaf ontstaan is.

pieter bedankt voor de reactie
mvrg hans

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Loopt je auto verder goed ? Lijkt inderdaad op een probleem met de inspuiting. Injector die blijft hangen of zo. Laat eens een 4 gas test doen.

mellegers (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost?;de dealer heeft niets gevonden wat op een hoog brandstof kon wijzen'heb op aanwijzing van een schrijver in problemcar.nl een andere brandstof getankt ipv euro vanaf november 2005 V-power getankt;wat schets mijn verbazing na twee keer tanken klopte het verbruik met de gereden kilometers alsook de boordcomputer geeft nu alles correct aan,afwijking nul comma nul.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.