Renault clio: brommend (raar) geluid boven 70 km/u

Bouwjaar: 1992

Mijn clio 1.2 van 1992 maakt een brommend, zoemend, fluitend, raar geluid als ik harder ga rijden dan 70 km/u. Dit geluid blijft wanneer ik de koppeling intrap en ook wanneer ik de motor uitzet (tijdens het rijden). Het geluid wordt harder wanneer ik harder ga rijden. Volgens mij is het niet een wiellager. Ik moet de koppeling ver op laten komen voordat hij aangrijpt. Iemand een idee wat het kan zijn......?? Wanneer het iets met de koppeling (bijv druklager) zou zijn dan zou je toch verschil moeten horen tussen koppeling ingetrapt en niet ingetrapt?

crazybertje.nl

Geplaatst door crazybertje.nl (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

T luteijn (0) PRO, 20 jaar geleden

Zo te horen aan je klachten is het wel een wiellager. Wielen vrij maken en rond laten draaien en luisteren welk wiel er bromt.

Beunhaas (520) PRO, 20 jaar geleden

Als het verschil maakt of je rechtuit rijdt of een flauwe bocht is het 100% zeker een wiellager........

P Helms (0), 20 jaar geleden

ik ben het ook eens met kees en toni het moet wel een wiellager of misschien beide zijn heb ook hetzelfde probleem gehad.
let wel op met het uit persen van het oude buitenlager deze kan muurvast zitten en zal dan ook moeten gebeuren met een zeer hoge persdruk succes verder.

crazybertje.nl (0), 20 jaar geleden

Klopt, toch wiellager! Bij door de bocht gaan maakte hij echter niet meer geluid. Patrick, het was inderdaad een vreselijk gemier om hem er uit te krijgen.........! Bedankt allemaal!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.