Renault Laguna: Buitentemperatuur klopt niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Ik heb laguna waarvan de buitentemperatuur zich beweegt tussen -30 en +30. Hierdoor werkt mijn airco alleen maar als ik hem op 16 graden zet. Bij elke andere instelling geeft hij warme lucht. ook als het buiten 30 graden is. Ik rijd op dit moment met afgekoppelde buitentemperatuur sensor om toch de airco te kunnen gebruiken maar vind het toch jammer dat ik het probleem tot nu toe niet heb kunnen oplossen.

Ik heb in de loop van de tijd de sensor in de spiegel vervangen. Het leek toen opgelost te zijn maar na een paar dagen was het al weer mis. Ook al een bypass gemaakt in de connector in de spiegel om zodoende een eventuele overgangsweerstand te omzeilen. Ook geen resultaat. Als de temperatuur staat op bijvoorbeeld -20 en ik haal even de draad naar de sensor los, is de temperatuur wel goed. Even daarna kan het alweer mis zijn. Ik denk zelf aan een defect in een weerstand elders in het systeem.

Heeft iemand nog goede raad?

danhof

Geplaatst door danhof (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

de connector in de overgang van deur naar chasis kan weerstand geven. Deze even goed schoonmaken.

danhof (0), 15 jaar geleden

Die staat al buiten spel. Ik heb een bypass gemaakt. Heeft niet geholpen.

hehans (0), 13 jaar geleden

Ik heb helaas niet een oplossing, maar wel precies het zelfde probleem met een laguna 1.8 benzinen van 2002.
Mocht je inmiddels de oplossing hebben hoor ik het graag van je.

Groeten,


Hans

danhof (0), 13 jaar geleden

Hallo Hans,

Ik heb de sensor een tijdje los gekoppeld gehad zodat mijn airco weer werkte. Twee maand geleden besloot ik hem weer eens aan te sluiten, omdat de airco toch beter werkt met aangesloten sensor, en tot op heden geeft ie nog steeds de goede temperatuur aan. Vreemd of niet?

Onne

hehans (0), 13 jaar geleden

Hallo Onne,

Bedankt voor je reactie. Inderdaad vreemd. Wat mij opgevallen was is dat als het contact uit staat de buitentemparatuurmeter blijft werken. Dit kan je zien door je dimlicht aan te doen. Dus moeilijk te reseten. Ik heb gisteren de kabel bij de rechter deur losgemaakt en weer aangesloten. Nu is de temparatuur weer ok. Ik weet voor hoe lang.

Hans

danhof (0), 12 jaar geleden

Aan de bijrijderszijde zit in het scharnierpunt van de deur het rubber waar de kabels van de deurbediening doorlopen. Daar heb ik wat aan lopen buigen en trekken omdat ik op een gegeven moment merkte dat als die deur open ging vaak de temperatuur op hol sloeg. Sinds die tijd, en dat is al bijna een jaar, geeft de thermometer nog steeds de goede temperatuur aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.