Renault Laguna: Toch maar weer de opvolger?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DCi

Hallo Renault-collegae,

Ik heb mijn 2.2dt Laguna I fase 2 naar de 340000km weten te tillen. Helaas gepaard met de nodige reparaties, waardoor ik de vaste overtuiging had om geen Renault te kopen als opvolger. Zeker met de problemen van de opvolger (Laguna II). Ik heb dezer dagen vrij en wederom wat ´kleinere´ probleempjes met de Laguna, waardoor ik een lijstje had gemaakt met evt. te kopen auto´s. BMW 320d touring stond hoog op de lijst, werd echter net voor mijn neus weggekaapt. Audi A4, ook die net verkocht. Beide uit 2005. Vervolgens een Mazda 6 sportbreak, een Toyata Avensis D4D en een Volvo S40 op mijn lijstje. Wilde daar vandaag langs gaan om eens te proeven. Maar ik stuitte ´per ongeluk´ op deze RENAULT LAGUNA 2.0 DCI 150 TECH LINE GRAND T.SL. 114000km op de klok en uit 2006. Bomvol aan opties. Even proefgereden en jawel ik ben weer overstag. Wat een ongelooflijk lekkere auto weer. Het gevoel net zoals ik mijn eerste Laguna kocht. Stoelen zijn als vanouds fantastisch en deze heeft zelfs een lendesteun instelling. Kan ik mijn kussentje wegdoen! Motor is een stuk stiller dan de 2.2 dt. Trekt als een tierelier met zijn 150 pk. Alleen fluit de turbo redelijk vind ik rond de 2000RPM in stadsverkeer. Volgens mijn garage een ´normaal´ verschijnsel voor deze turbo. Op de snelweg, waar ik me hoofdzakelijk bevind met de auto, is dat weg. Motor wordt overstemt door windgeruis. Het verbruik op de snelweg zou ook een verbetering moeten zijn tov van mijn 1:16,5 nu. Overigens is mijn garage op zich niet geweldig onder de indruk van deze Laguna (vind het kwaliteitsniveau van mijn huidige Laguna hoger dan die van de nieuwe), maar het blijft een goede auto met hier en daar zijn mankementen. Rijstijl speelt daarin een belangrijke rol.

Ik heb een principe akkoord getekend en enige voorwaarde is dat mijn garage de auto binnenstebuiten keert en dat we zijn mening respecteren. Dus de deal kan zelfs teruggedraaid.

Wat vinden julle experts van deze verbeterde Laguna II? Zijn er in jullie ogen specifieke punten waarop goed gecontroleerd moet worden?

Ik ´baal´ ervan dat ik geen woord aan mijzelf heb kunnen houden :-), maar ik ben gewoonweg onder de indruk van de auto.

Laterz

turbo_rob

Geplaatst door turbo_rob (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Van deze auto ken ik geen grote problemen, op het forum heeft niemand problemen met die auto. De motorblokken zijn compleet anders, en de software met al zijn nodige problemen is vervangen door een andere.

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Misschien geeft dit je een beter gevoel...

[url=http://img245.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img245.imageshack.us/img245/7025/...[/img][/url]

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Het gevoel zegt dat dit bovenstaande geen betrekking heeft op de nieuwe laguna.......

Gr. paul

AS1 (105), 15 jaar geleden

Pechtstatistieken 2008:
Let op: plaats 1 is dus de auto met de meeste pech.

http://www.stern.de/auto/service/:ADAC-P...

[url=http://img23.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img23.imageshack.us/img23/3810/pa...[/img][/url]
[url=http://img14.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img14.imageshack.us/img14/3964/pa...[/img][/url]

Renault is erg goed bezig. Kijk eens naar de Megane. Van zeer slecht naar zeer goed.

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

De fase 1 was een probleem auto, maar de fase 2 is geen probleem auto meer. De jaartallen zijn bij deze auto juist van belang.

Hans4040 (315) PRO, 15 jaar geleden

Heren, dit is geen consumenten advies forum.
Problemcar is opgezet om met elkaar technische problemen op te lossen, niet als vergelijkend warenonderzoek

[img]http://img138.imageshack.us/img138/4893/...[/img]

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.