Renault Grand Espace: buitentemperatuurwaarde wijkt ca. 20 graden af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Op het display zie ik een buitentemperatuur die doorgaans zo'n 20 graden te hoog is. Als het buiten een graad of twaalf is wil ik de kachel soms kunnen gebruiken en in de winter graag zelfs maar de display toont een 20 graden hogere temperatuur en dus doet de kachel het niet, alleen wanneer ik de clima op 28 of max zet alleen
wordt het dan dus bloedheet. De sensor werkt wel. volgens een monteur van renault zou het om een slecht contact gaan in de bedrading tussen de sensor en de computer? Hoe los ik dit op?

netarisappel

Geplaatst door netarisappel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Op deze site heb ik het volgende gelezen:
Direct nadat de bedrading vna je rechtervoorportier in je auto komt (de buiten temp.sensor zit in je rechter butenspiegel aan de onderzijde), schijnt een stekkerblok te zitten dat vaak slecht contact maakt. Opzoeken en schoonmaken van dit stekkerblok zou een oplossing kunnen zijn.

Rednose5 (0), 14 jaar geleden

DAt blok hoef je niet te zoeken, is de aansluiting van je kabelboom uit de deur op het chasis.
Of andersom dat de stekker op je deur zit.

Deze is direkt zichtbaar ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.