Renault Espace: gescheurde uitlaatspruitstuk

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: F4R/700

Heb toch respect voor de monteurs die zo'n uitlaatspruitstuk moeten vervangen, wat een rotklus, maar het is uiteidelijk toch gelukt.

Zie foto, hij is nu in tweeen, maar zat eerst nog vast op 1/8 van de omtrek van het onderste (geperste) stuk. Misschien een open deur, maar heeft iemand ervaring met het lassen ervan. Er zitten in het gietdeel ook nog een aantal scheuren.

Auto heeft nu 219000km op de teller, en hij rijdt heerlijk, en nagenoeg zonder problemen. Dus als dit het eerste spruitstuk is, dat weet ik namelijk niet - kocht de auto 3 jaar geleden toen ie 179000km had gelopen, dan kan ik daar wel me leven. Of gaan deze vaker stuk?

Wellicht dat het toch beter is om een nieuwe te plaatsen, met nieuwe lambda sensor, want die krijg ik er niet meer uit. Zij er nog misschien andere, betere, spruitstukken te krijgen? En zijn er nog andere adressen dan de dealer waar je ze kan krijgen?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Martin

[url=http://img31.imageshack.us/i/rimg0216a.j...][img]http://img31.imageshack.us/img31/9535/ri...[/img][/url]

mkroon

Geplaatst door mkroon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

JAN/DODGE (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou het laatste doen

Jan

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

als je deze (fijne klus )binnekort nogmaals wil doen zou ik hem laten lassen.gewoon een nieuwe erop en je kunt er weer 2 ton tegen ,het doet ff zeer in de portomonee maar als je het over de km uitsmeert valt het wel mee

mkroon (0), 14 jaar geleden

Jan en ABC,

Zijn jullie dit wel vaker tegengekomen? Kijk, een scheurtje, dat kan nog wel, maar dat ie bijna in tweeen ligt dat zou toch niet mogen!

Ik vraag me gewoon af hoe zoiets kan gebeuren!

RikR (0), 14 jaar geleden

Het komt wel vaker voor, het scheurtje gaat door het vibreren streeds verder. Even kijken wat het kost om een nieuwe of eventueel een gebruikte te scoren. Mocht het duur uitpakken kan je hem laten lassen hiervoor weet ik nog wel een adresje in R'dam maar zal ongetwijfeld ook dichterbij kunnen. Mocht je toch voor het laatste kiezen laat het spruitstuk dan ook gelijk vlakken.

mkroon (0), 14 jaar geleden

RikR,

Enig idee wat dat lassen zou gaan kosten? Hier een lasbedrijf gebeld en dit gaf aan dat dit zo tussen de 50 tot 100 euro zou gaan kosten.

De prijs van de dealer voor een nieuwe is ruim 600 euro, en dan komt er natuurlijk ook nog een sensor bij. Dus zeg zo'n 750 euro, dat is toch weer 3weken met de caravan op de camping aan de cote d'azur. Dus geen vakantie dit jaar :-)

RikR (0), 14 jaar geleden

mkroon, even onderdelenlijn of soortgelijke online service kijken wat de prijs van een gebruikte is. Hou er rekening mee dat het een legering is van verschillende materialen en niet zomaar te lassen is, dit moet je echt overlaten aan een expert.

Wij brengen onze spullen naar http://www.laska-speciaallasbedrijf.nl/ , deze man weet wat hij doet en is niet duur, bel hem even op voor een prijs opgave.

mkroon (0), 14 jaar geleden

Onderdelenlijn heb ik al ingeschakeld en diverse onderdelenzoekers en sloopbedrijven gebeld, maar geen resultaat.

mkroon (0), 14 jaar geleden

Toch maar een nieuwe ingezet!

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.