Renault Espace: start niet na lang stil staan en na regen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Ik heb een renault espace 3.0 V6 uit 1995 , goede auto maar starten wil hij niet mee na meer dan 4 weken stil te hebben gestaan.
als ik de sleutel in het contact doe en hem om draai hoor ik wel de startmotor (volgens mij) draaien maar de motor wil niet aan heb alles gecheck en alles lijkt
in orde

weet iemand wat ik moet doen. alle tips zijn welkom.

renault 123

Geplaatst door renault 123 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

Wijsheid, opgedaan elders op dit forum:
Als de accu (iets) te ver ontladen is, haalt hij bij het starten niet de spanning die de boordcomputer nodig heeft om aan de slag te gaan. Dat komt vrij kritisch. In dat geval draait wel de startmotor (die wellicht zelfs gewoon als normaal klinkt), maar de ontsteking en/of inspuiting doen het niet. Wellicht is dit bij jou ook het geval.

Meten = hier geen weten. Als de auto in dat geval direct start met starthulp (VOORZICHTIG!!!!) of met een duwtje, weet je meteen dat de accu de boosdoener is.

renault 123 (0), 14 jaar geleden

bedank ik zal het proberen :)

renault 123 (0), 14 jaar geleden

het heeft inderdaad gewerkt omdat mijn Accu lek is nu wel vervangen maar er nog een ding waarom hij niet starte. Ik gebruikte de verkeerde olie je moet volgens mij 5 W 10 gebruiken ofzo maar ik gebruikt 15 W 40 dat was veel te dik en de kleppen konden niet bewegen omdat het koud was ,was de olie nog dikker geworden ook was de compressie weg gevallen dus als je start hulp geeft moet je heel lang de startmotor laten draaien voor dat de motor start

maar toch bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.