Renault Espace: keycard repararen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG

Ik heb een storing in de Keycard. Als ik in hard het ding knijp werkt het knopje wel en anders niet. Ik wil de card openmaken om te kijken of er iets te 'maken' valt. Hoe open je zo'n plastic ding zonder dat het scheurt? Ik wil ook graag de AUX ingang van de radio benutten, maar waar zit de radio eigenlijk?

Dank alvast

gsteenbergen

Geplaatst door gsteenbergen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Even de zoekfunctie rechtsboven in beeld gebruiken. Staat al diverse keren iets over vermeld op deze site.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Heb je een cabasse radio?

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

zijn te repareren maar ben uiterst voorzichtig zijn stuk voor je het weet

gsteenbergen (0), 14 jaar geleden

[quote=Safrane10698]Heb je een cabasse radio?[/quote]
Ja een Cabasse autoradio hij zit achter de CD wisselaar. Ik zie een multiconnector rood met een mulitkabel die 'ergens' naar toe gaat. Eigenlijk denk ik dat de aux ingang ergens in de voor console waar de aansluitingen ook van de speakers samenkomen te vinden moet zijn maar is dat zo?

gsteenbergen (0), 14 jaar geleden

[quote=willyvan]zijn te repareren maar ben uiterst voorzichtig zijn stuk voor je het weet[/quote]
Je hebt helemaal gelijk ik had hem gemaakt maar de lijm om de schakelaar te lijmen was veel te agressief nu is hij alsnog stuk! Ik heb inmiddels maar een nieuwe besteld, dank in ieder geval

RenaultDriver (0), 14 jaar geleden

De aux ingang zit op de rode multiconnector. De kabel die hierin zit loopt naar het dashboard en dient voor aansturing van het display en de IR-sensor voor de afstandbediening.

Als je een beetje handig bent, dan kun je vier pennen toevoegen aan deze connector (+ links, - links, + rechts en - rechts). Je kunt hiervoor de metalen dingetjes gebruiken uit de voedingsstekker van een floppy disk drive, of zo'n kabeltje wat je vroeger gebruikte om de audio-uitgang van een cd-romdrive aan te sluiten op de geluidskaart.

Goed kijken welke pennen je nodig bent (links en rechts kunnen verwisseld zijn):
pen 27: - rechts
pen 28: + rechts
pen 29: - links
pen 30: + links

Vervolgens trek je van hier een kabel naar voren om je mp3-speler aan te sluiten. Ik heb zelf kleine condensatortjes gesoldeerd in de + leidingen. Dit is niet nodig maar beschermt de ingangen tegen opblazen mocht ik eens per ongeluk de plug voor de mp3-speler in de sigarettenaansteker laten vallen. Uiteraard moet je ook je AUX-ingang nog even activeren in het Expert-menu van de radio.

Succes en laat even weten hoe het is afgelopen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.