Renault Laguna: Carminat navigatie /radio cd-speler telefoon problemen.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dti 130 Pk

Sinds een driekwart jaar schakelt mijn scherm plotseling uit, cd lezen geeft hij dan aan. Radio of cd speler gaat dan ook uit, een telefoongesprek valt ook weg, maar de andere kant blijft wel "aan de lijn". Als het scherm er weer is kan ik "zo" verder praten. Volgens mijn dealer lag het aan de gekloonde navigatie CD, ik kreeg een originele van hem mee, maar het systeem gedroeg zich het zelfde. Nu sinds een tijdje rijd ik zonder de naviagatie-CD en deed het zich niet meer voor. Maar gisteren tijdens een lange rit, wanneer de auto echt warm wordt doet het probleem zich weer met enige regelmaat voor. Zou het met mijn kachel problemen te maken kunnen hebben of is het een electronisch probleem? Iemand een suggestie?

Geplaatst door

Rijk1953 (0)

al 11 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Het zou kunnen dat de Mute functie per ongeluk actief wordt? Dat klopt niet met de melding "CD lezen", maar het is het proberen waard.
Die schakel je in en uit door de stuur-flippers voor hard/zacht tegelijk te bedienen.

Jij hebt volgens mij een Laguna II Phase II:
Je zou de navigatie DVD (en je audio-CD's) eens schoon kunnen poetsen met een brillenpoetsdoekje.
(Het langdurig niet kunnen lezen van je navigatie-DVD past helemaal bij jouw probleemomschrijving.)
Dan schakel je al een aantal oorzaken uit.

Heino4267 525

10 jaar

CD's al eens gepoetst, het vreemde is dat het zich dus ook manifesteert als er helemaal géén CD in zit.
En dan ook nog eens als ik een langere rit maak, als de auto door kortere ritten niet helemaal door en door warm is lijkt het goed te gaan. Voor mij onverklaarbaar...

Rijk1953 0

10 jaar

Heb jij nou een Phase I of Phase II?

Heino4267 525

10 jaar

Phase II en ik kreeg net een mail van de receptionist van de dealer met de volgende tekst: Voor wat betreft het uitvallen van het navigatie display, naar onze mening staat dit volledig los van het functioneren van de verwarming. Mogelijk is de DVD lezer (dit is tevens de rekeneenheid voor het navigatie systeem) niet in orde. De klacht omschrijving komt ons niet bekend voor. Hiervoor heb ik dus (nog) geen kant en klare oplossing. Wij zullen dit dan verder moeten onderzoeken. Het maakt het wel lastig omdat de storing zich niet constant voor doet. Alleen wanneer de storing zich voordoet is het voor ons nuttig om te kijken naar dit probleem.

Mocht u verder nog vragen hebben of een afspraak wilt maken voor het onderzoeken van het navigatie probleem dan hoor ik dat graag.

Rijk1953 0

10 jaar

Nou, je garage denkt in elk geval wel mee.
En Je hebt één navigatie DVD in een aparte DVD-lezer, geen hele reeks navigatie CD's (eentje per land).
- Het ligt niet aan het (navigatie) display zelf, want dat is alleen maar monitor (geen heen en weer communicatie) en hij geeft altijd nog wel de melding "CD lezen".
- de enige andere oorzaak die ik mij kan indenken is dat je hele navigatie/telefoon/muziek-eenheid zo van slag raakt door een leesfout, dat hij kortstondig op tilt gaat. Je zou eens kunnen kijken naar een tweedehands navigatie-lezer van de sloop (die staan er zat, maar noteer voor de zekerheid het chassisnummer van de auto waar die uit komt). Hou er bij het vervangen rekening mee, dat je de navigatieDVD er uit haalt en 10 minuten wacht met het loshalen van de accupool. Je zou dan zo kunnen checken of het ligt aan de DVD-leesunit. Als de laserslee is vervuild of op ee nandere manier blijft haken, zou ik me kunnen indenken dat je de door jou beschreven verschijnselen krijgt.

Heino4267 525

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.