Renault Kangoo: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij de auto zat een sleutel. Nadat de garage een sleutel bijbesteld had ben ik de sleutels gaan inlezen bij de renault dealer. Nu werkt de nieuwe sleutel wel. Hiermee kan ik de auto starten en werkt de centrale deurvergrendeding. Met de sleutel die ik al had kan ik de auto starten maar werkt de centrale deurvergrendeling niet meer. Rara hoe kan dit. Iemand die snapt hoe dit kan??


met vriendelijke groeten,

Hans

Djingles

Geplaatst door Djingles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

griendt (0), 13 jaar geleden

hans,

het probleem met de sleutel komt mij bekend voor,het inlezen van de nieuwe sleutel heeft echter niets te maken met het niet werken van de andere sleutel.Het bedienen van de afstandbediening gebeurd door het indrukken van een piepklein schakelaartje in de sleutel en deze is in jouw oude sleutel defect.Zelf heb ik dit probleem verholpen door met een soldeerbout het schakelaartje weer vast te solderen op het printplaatje in
de sleutel.
vr gr Ronald

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Ter verklaring: een sleutel heeft twee functies:
1. m.b.v. drukknopjes de auto openen/sluiten. Hiervoor heb je een werkende batterij in de sleutelkaart nodig.
2. identificatie: is het de sleutel die bij deze auto hoort? Zo ja, dan wordt aangenomen dat een eigenaar de auto probeert te starten en wordt de startblokkering vrijgegeven. Hiervoor is geen batterij in de sleutelkaart nodig.

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Het gebeurt uitzonderlijk dat bij het inlezen van de nieuwe sleutel de oude 'vergeten' wordt. Het volstaat dan om ze nog een keer in te lezen.
Als het rode ledje op de sleutel niet meer brandt dan zal waarschijnlijk de microswitch op het printplaatje vd sleutel afgebroken zijn.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

@Djingles:
Er is een bericht op problemcar van minder dan een week geleden van een firma in Nederland die sleutels (goedkoop) repareert.
Even zoeken dus....

Djingles (0), 13 jaar geleden

Probleem blijkt bij renault bekend te zijn. Hebben tot nu toe nog geen oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.