Renault Laguna: centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

Hallo allemaal,

Als ik de deur linksvoor openmaak vanuit de binnenkant gaan niet alle deuren en kofferbak automatisch open terwijl ze dit wel horen te doen (tot voor kort deden ze dit wel). Op de display op het dashboard zie ik ook niet dat ie de deur als zijnde open herkent. Tot slot gaat de binnenverlichting niet aan als ik de linkervoordeur open maak.

Klinkt alsof de deursensor stuk is, of geen contact maakt, echter weet ik niet waar deze sensor zit....kan iemand mij dit vertellen en/of deze te repareren cq vervangen is?

Alvast bedankt,

MvG,

Jose

bimbas74

Geplaatst door bimbas74 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

De deursensor zit in je deurslot verwerkt.
Wat je kan proberen is het lampje van de binnenverlichting uitschakelen en dan proberen of je dashboard dan wel alles correct aangeeft.
In dat geval is de deurschakelaat inwendig vervuild. Als je de binnenverlichting vervangt van gloeilamp naar LED-lamp werkt alles in dit geval weer correct en heb je nauwelijks kosten.

De enige andere oplossingen zijn het deurslot in zijn geheel vervangen (kassa...) of de deurschakelaar overbruggen met een losse schakelaar.
Ergens anders op deze site kan je vinden hoe iemand op die manier (een drukschakelaar in de deurbekleding naast het dashboard) een goedkope oplossing hiervoor heeft gevonden: als de deur opengaat maakt deze schakelaar contact. Deze schakelaar wordt aangesloten over de schakelaar in de deur en dan werkt alles weer als vanouds.
Even zoeken hier als je hierover meer wil weten.

bimbas74 (0), 12 jaar geleden

Probleem is nog steeds niet verholpen

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Dan wordt het tijd dat je er iets aan doet (topic is van 2010)

bimbas74 (0), 12 jaar geleden

Komt goed, oplossing is bekend en wordt binnenkort toegepast

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat Hein zegt is correct, heb ik al vaak toegepast.
Ooit es op een veilingsite led T10 lampjes besteld.

bimbas74 (0), 12 jaar geleden

Lampje van deurverlichting (rood/wit) eruitgehaald, alles doet het weer

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Bij de autohandel haal je een LED-model van de lamp dat in dezelfde fitting pas en alles werkt weer als vanouds....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.