Renault laguna: centrale portier vergrendeling

Bouwjaar: 1999

Bij het openen van de deuren bleef opeens de rode led op de sleutel branden, de centrale deurvergrendeling werkt nu niet meer.
De auto kan wel geopend worden via het deurslot en daarna gestart worden.
De eerste gedachte was dat de batterij leeg was, deze zijn vervangen maar de rode led en de deurvergrendeling werken nog steeds niet.
De sleutel opnieuw laten inlezen maar geen resultaat, het advies van de garage was sleutel vervangen (tig euro's).
Daarna de sleutel zelf maar losgehaald ik kan geen fouten ontdekken bij de batterij aansluiting of iets anders.
Vraag:
Deze sleutel werkt waarschijnlijk radiografisch, in de sleutel zit een klein zwart blokje wat volgens mij de transponder is voor de start-onderbreker en een printplaat voor de afstandsbediening van de centrale portiervergrendeling.
Als ik nu bij de sloop uit een werkende sleutel alleen de printplaat overzet in mijn sleutel en deze laat wissen en opnieuw laat inlezen is dit mogelijk? wie heeft hiermee ervaringen?
PS. De andere sleutel werkt nog wel goed.
Bij voorbaat dank voor advies.
J.Mulder Heerde

mulder8014

Geplaatst door mulder8014 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Jouw hele verhaal is correct echter de printplaatjes zijn ook gecodeerd en dat is niet te wissen. Gaat dus niet werken helaas.

mulder8014 (0), 18 jaar geleden

Toch bedankt voor de supersnelle reactie Henk Nobach,
zie ook vorige bericht 11-6-"05 laguna airco + temperatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.