Renault Clio: Centrale vergrendelijng werkt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8, 8V

Nog een probleem waar ik alweer een jaar of twee mee worstel:
De centrale portiervergrendeling van de Clio werkt niet. De sleutel is uitgelezen en werkt naar behoren. De garagehouder heeft er al eens een uur of twee naar gekeken en kon niets vinden. Hebben jullie misschien een idee?

Groeten,
Paul

Paul Cornelisse

Geplaatst door Paul Cornelisse (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paul Cornelisse (0), 14 jaar geleden

Niemand?

Heino4267 (240), 14 jaar geleden

Heb jij een knop om de centrale vergrendeling in de auto te bedienen? Werkt die?

Paul Cornelisse (0), 14 jaar geleden

Volgens mij zit er een knop in, Heino, maar ik zal vanavond even kijken omdat ik het niet zeker weet. (Zit niet vaak in de auto van m'n vrouw. Als die knop niet werkt, wat zou er dan aan de hand kunnen zijn?

Heino4267 (240), 14 jaar geleden

Nou, als die knop wel werkt dan komt het signaal niet door vanaf je afstandsbedieningsmodule.
Ik gok dat de knop ook niet werkt. Dat is ook de mooiste situatie, want dan kan je op die schakelaar (laten) meten of daar spanning op staat en wat daarmee gebeurt als je de schakelaars bedient. Je kan dan ook voorzichtig testen of de schakelaars zelf niet defect zijn. Ik gok er op dat geen van de schakelaars spanning krijgt..... De vraag is daarna of de centrale portiervergrendeling spanning of massa schakelt, maar ook daar kom je zo achter.

Paul Cornelisse (0), 14 jaar geleden

Klinkt aannemelijk Heino, volgens mijn vrouw werkt het echter wel op de schakelaar. Dus is er iets anders aan de hand waarschijnlijk.

Heino4267 (240), 14 jaar geleden

Dan heb je hiervoor toch de hulp van een professional nodig. Ik weet namelijk niet precies hoe de aansturing vanaf de afstandsbedienings-ontvanger naar de centrale portiervergrendeling verloopt......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.